Musa na predstavljanju u Netsima: Spreman sam za najjaču ligu na svijetu!

Piše: Al. Ti.

Košarkaški reprezentativac BiH Džanan Musa je na sinoćnjem NBA draftu izabran kao 29. "pik" od ekipe Bruklin Netsa (Brooklyn Nets). 

Na današnjoj pres konferenciji u Njujorku, Musa se zvanično predstavio američkim novinarima i otkrio neke stvari koje o njemu nisu znali.

- Spreman sam za najjaču ligu na svijetu. Od malena sam se borio kako bih došao gdje sam. Bio je ovo dugotrajan proces - rekao je Musa.

Na upit novinara da li je upoznat sa ekipom Bruklina, Musa je odgovorio da je pratio ekipu, već duži period, zbog svog velikog prijatelja Mirze Teletovića.

- Mirza je ovdje igrao prije nekoliko godina i moj je prijatelj iz reprezentacije. Igrao je za Netse i mnogo mi je pomogao - kazao je Musa.

Istaknuo je da je spreman igrati za "Mrežice".

- Čast mi je što sam ovdje, nadam se da ću se dobro uklopiti u tim. Veoma sam sretan, kao i moja porodica. Sve je ovo za mene nevjerovatno - dodao je 19-godišnjak iz Bihaća, uz kojeg su tokom ceremonije drafta bili njegovi roditelji Rusmir i Saudina, te brat Džennis.

Novinare je također zanimalo i mišljenje našeg košarkaša o legendi Draženu Petroviću. Musa je kazao da nije puno znao o nekadašnjem košarkašu Netsa, dok nije otišao u Hrvatsku.

- Nisam mnogo znao o njemu dok sam bio u Bosni i Hercegovini, ali kada sam došao u Hrvatsku, shvatio sam koliko je veliki igrač i čovjek bio. Mnogo sam pričao sa njegovim prijateljima, njegovom majkom, koja mi je dala i savjet za uspjeh i to je nešto što se ne može kupiti - navodi Musa.

Od igrača koje cijeni istaknuo je i Manua Đinobilija (Manu Ginobili) veteran San Antonio Spursa.

Na kraju je okupljene novinare zanimalo kako je zavolio košarku. Musa je kazao da je ovu igru zavolio čim je prvi put dotakao košarkašku loptu.

- Rekao sam tada, oženit ću te jednog dana. Mnogo volim ovu igru - zaključio je Musa.

NA VRH