KOŠARKA

Vujošević: Ostale igrače čekam od jučer!

Fena

24.6.2018

Košarkaška reprezentacija BiH večeras je u dvorani SKPC Mejdan u Tuzli odradila drugi današnji trening.

Nedjelja je prvi radni dan reprezentativaca u Tuzli nakon povratka iz Opatije, gdje su odigrali dvije kontrolne utakmice protiv Hrvatske.

Selektor Dušan Vujošević imao je na raspolaganju sve igrače koji su bili na turneji u Hrvatskoj, ali glavninu igrača tek očekuje.

Reprezentacija BiH u Opatiji je nastupila u oslabljenom sastavu, a nekoliko bitnih igrača očekuju se tek u Tuzli, među kojima i Elmedin Kikanović, Nemanja Gordić, Amar Gegić, dok je dolazak „draftovca“ Džanana Muse još pod znakom pitanja.

- Kad ih očekujem? Ha, očekujem ih od jučer! – rekao je kratko Vujošević novinaru Fene, dok su njegovi saradnici podsjetili na selektorovu praksu da ne govori o stanju u reprezentaciji i predstojećem meču s Francuzima prije konferencije za novinare, koja će biti najvjerovatnije u srijedu ili četvrtak.

U Tuzlu je iz Grčke došao Minja Milošević, za koga se otprije znalo da je povrijeđen, a sada su se u to uvjerili u "medicinskom timu" reprezentacije, tako da su mali izgledi da bi mogao nastupiti protiv Francuza.

Do susreta s „trikolorima“ u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, reprezentativci će u Mejdanu raditi dva puta dnevno.

Francuska reprezentacija u Tuzli se očekuje 28. juna i istog dana osiguran im je trening u Mejdanu u terminu odigravanja utakmice.

Susret BiH – Francuska igra se 29. juna od 20.30 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.