NBA

LeBronu u Lejkerse stiže još jedna velika zvijezda

Avaz Sport

4.7.2018

Zadrmalo se tlo u SAD kada su Los Anđeles Lejkersi ozvaničili dolazak LeBrona Džejmsa.

Jedan od najboljih igrača svih vremena i najbolji košarkaš današnjice napustio je Klivlend po drugi put i potpisao četvorogodišnji ugovor težak 154 miliona američkih dolara sa "Jezerašima".

Za njim su put "Grada anđela" krenuli i Džaval Mekgi, Lens Stivenson i Ražon Rondo, Lejkersi su produžili saradnju i sa Koldvel-Poupom, postalo je jasno da spremaju ekipu za najviše domete.

Ipak, ako je prelazak LeBrona u El Ej zadrmao tlo na prostoru Sjedinjenih Država, onda je potez Golden Stejta koji je uslijedio napravio potpuni zemljotres.

Voriorsi su potpisali DeMarkusa Kazinsa i sada su postali jedini tim koji u svojim redovima ima čak pet Ol-star igrača. Interesantno je da za sada nijedan tim nema ni tri ni četiri igrača Ol-star kalibra.

Sa tim na umu, Lejkersi kreću u poteru za još jednim superstarom.

Otpala je mogućnost da stigne Pol Džordž, on je ostao u Oklahomi, izjavio je da je prije godinu dana htio da potpiše za Lejkerse, ali da oni u tom trenutku nisu bili spremni za trejd sa Pejsersima, te je PG13 završio kod Vestbruka u redovima Tandera. Sada je potpisao novi ugovor sa "Grmljavinom".

Postojala je i varijanta da Bugi Kazins stigne u paketu sa "Kraljem", ali se jedan od najboljih centara na svijetu odlučio da potpiše za "Ratnike", pristao je na "tričavih" pet miliona dolara, kako bi pojačao već najbolji tim u ligi.

Sada je prioritet Los Anđeles Lejkersa as San Antonio Sparsa Kavaj Lenard.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.