KOŠARKA

"Studenti" bez predsjednika: Ostavka Mahmutovića

Mahmutović: U decembru 2017. preuzeo čelnu funkciju

Avaz Sport

11.7.2018

Košarkaškom klubu Bosna-Royal, očito, predstoje nove turbulencije. Kako je jučer objavljeno, predsjednik kluba Harun Mahmutović podnio je ostavku i to nakon približno sedam mjeseci na ovoj funkciji.

Prema našim saznanjima, nekadašnji generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine svoju je odluku saopćio ostalim članovima Upravnog odbora. Razlog je, navodno, odsustvo podrške nadležnih struktura.

Novi dugovi 

O ostavci Mahmutovića, kao i drugim bitnim stvarima za klub, trebalo bi biti riječi na sjednici Upravnog odbora koja je zakazana za iduću sedmicu.

No, jasno je da Bosnu ponovo očekuju teški dani. Podsjetimo, bivši evropski prvak je prije nešto manje od četiri godine takmičarski preživio samo zahvaljujući saradnji sa klubom Royal, kojem je na korištenje ustupljeno ime i grb “Studenata”.

No, Bosna-Royal, iako je poslovanje počeo neopterećen dugovima Bosne, koji se procjenjuju na više miliona maraka, i sam je zapao u finansijsku krizu.

Izazvalo je to potrese ne samo u klupskom rukovodstvu, nego i igračkom kadru. Ekipa je u decembru stupila u štrajk, odbivši putovati na utakmicu Druge regionalne ABA lige u Ohrid.

Treće mjesto 

Nedugo nakon toga, Mahmutović je preuzeo čelnu funkciju, a “Studenti” su na kraju sezone izborili treće mjesto u prvenstvu BiH i ponovni plasman u ABA 2 ligu.

No, očito je procjena da u trenutnoj situaciji klub ne može odgovoriti zahtjevima koji se pred njega postavljaju u novoj sezoni.

Navodno su i dugovi Bosna-Royala narasli na nekoliko stotina hiljada maraka.

2014.

godine potpisan je sporazum o saradnji klubova Bosna i Royal

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.