KOŠARKA

Kikanović: Uživam u Monaku

Kikanović: Porodica je presretna što ostajemo u Monaku

J. J.

19.7.2018

Tuzlak Elmedin Kikanović, kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, nosit će dres Monaka i u naredne dvije godine. Klub iz Kneževine, koji se takmiči u najvišem rangu francuske košarke, ima visoke ambicije u novoj sezoni.

Novi izazovi

- Veoma sam zadovoljan produžetkom saradnje i radujem se novim izazovima. Monako je izuzetno ambiciozan klub, koji raste iz godine u godinu u svim segmentima. U narednoj sezoni igrat ćemo, čini se, nikad jači Eurokup prvi put u klupskoj historiji – izjavio je Kikanović.

Ostankom u Monaku zadovoljni su i Kikanovićevi najbliži.

- Porodica je, također, presretna što ostajemo u Monaku, sin je i rođen tamo. Jednostavno, poklopile su se sve kockice, sportski aspekt, ambicije, kao i stvari izvan terena, odlični uvjeti i kvalitet života, tako da sam sretan što ću nositi dres Monaka još dvije godine – istaknuo je Kikanović.

Igrao u Rusiji

Podsjetimo, Kikanović je karijeru počeo u tuzlanskoj Slobodi, nakon čega je nastupao za beogradsku Crvenu zvezdu, ruski Enisej, kratko je boravio u francuskom Nansiju. Prije nego što je došao u Monako, bio je član njemačke Albe iz Berlina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.