KOŠARKA

Dileme u Slobodi: Latifagić otišao, upitan Muratović

Muratović: Bh. reprezentativcu istekao ugovor

Avaz Sport

30.7.2018

Pripreme košarkaša Slobode za novo prvenstvo počet će 20. avgusta, izjavio je novi trener Josip Pandža. Mladi stručnjak dodao je da će u Tuzlu doći deset dana prije, jer se želi upoznati sa stanjem u omladinskim selekcijama kluba.

- Prvo ću raditi s grupom mlađih momaka, od kojih neke namjeravam priključiti pripremama seniora - kaže Pandža.

Ispravne odluke

Nekim igračima su istekli ugovori. Sa Slobodom je saradnju produžio jedino Almir Hasandić, ali ne i Enes Latifagić i Nedžad Muratović.

- U razgovorima smo s više igrača, pričali smo i s njima, ali još nismo definirali selekciju. Veoma smo oprezni, ne žurimo i nadam se da ćemo donijeti ispravne odluke - smatra Pandža.

Dok je Latifagić odbio ponuđeni ugovor i traži novi klub, neizvjesna je situacija s bh. reprezentativcem Nedžadom Muratovićem.

- Bio sam na razgovorima s čelnim ljudima kluba i još nisam ništa potpisao. Pregovaramo i dalje i tražimo zajednički jezik. U ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću reći u kojem ću klubu igrati naredne sezone - rekao je Muratović za Fenu.

Nova sezona

S obzirom na to da iza sebe ima relativno dobru sezonu te da je reprezentativac, krilni košarkaš ne bi trebao imati problema s izborom kluba.

- Postoji nekoliko opcija, sve ću dobro izvagati, a onda donijeti odluku o nastavku karijere. Trenutno želim jedino da me zdravlje dobro služi i da spremno dočekam novu sezonu - rekao je Muratović.

Trener Pandža dogovorio je s Tuzlacima četverogodišnju saradnju radi forsiranja domaćih snaga, stalnog igranja u Ligi za prvaka BiH, ali i ulaska u Drugu regionalnu ABA ligu najkasnije za dvije sezone.

Novi igrači 

Do sada su u Tuzli dogovorili dolazak dvojice igrača.

To su bekovi Josip Naletilić i Zlatko Jovanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.