KOŠARKA

Ako Vujošević ne bude vodio ekipu, Bajramović na klupi BiH

E.J.

4.8.2018

Selektor Duško Vujošević završio je preglede u Istanbulu, no još nije poznato hoće li moći predvoditi košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Kako nam je jučer rekao direktor “Zmajeva” Siniša Kovačević, očekuje se da ta dilema bude riješena u narednim danima.

Dvije utakmice

Podsjetimo, Vujošević bi trebao biti podvrgnut transplantaciji bubrega te je u Turskoj obavio neophodne ljekarske preglede.

- Kontaktirao sam sa selektorom koji mi je prenio da je završio preglede i da se vraća u Beograd iz Istanbula. U zavisnosti od ljekarskog mišljenja, bit će poznato hoće li moći voditi reprezentaciju u narednim mečevima - kaže Kovačević.

U slučaju da iskusni stručnjak zbog zdravstvenog stanja ne bude u mogućnosti voditi “Zmajeve”, ulogu glavnog trenera u septembarskom ciklusu (dvije utakmice) preuzet će aktuelni Vujoševićev pomoćnik Mensur Bajramović, koji je u dva navrata već bio selektor naše seniorske reprezentacije.

Duel u Finskoj 


- Nemamo vremena za eksperimente, tako da će u slučaju odsustva Vujoševića reprezentaciju u naredna dva susreta u septembru sigurno voditi Bajramović.

Naša je želja da Vujoševića zadržimo na klupi što duže, jer se radi o stručnjaku kakvog je teško naći. Naravno, zdravlje je najbitnije i zdravstvena situacija diktirat će sve planove - izjavio je Kovačević.

Reprezentativci bi se trebali okupiti u Sarajevu krajem avgusta, uoči dva uvodna meča drugog kruga kvalifikacija.

U prvom kolu (13. septembar) “Zmajevi” će gostovati u Finskoj, dok će 16. septembra u Sarajevu dočekati selekciju Češke.

Potom nas očekuju dvije utakmice u novembru (Bugarska, Finska), dok će kvalifikacije biti zaključene u februaru iduće godine (Češka, Bugarska).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.