KOŠARKA

Duško Vujošević ogorčen: Partizan me zavlači za pare, a idem na transplantaciju!

Vujošević: Očekuje ga i operacija srca

Avaz Sport

7.8.2018

Selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duška Vujoševića očekuje transplantacija bubrega, ali prije toga iskusni stručnjak bit će podvrgnut i operaciji srca.

Međutim, nisu to jedini problemi koji muče Vujoševića, jer njegov bivši klub, beogradski Partizan, uprkos obavezi da isplati dugovanja u nametnutoj dinamici, to nije uradio u skladu s obavezama, prenosi "Kurir". 

Isti izvor navodi da je Partizan  trebao Vujoševiću da isplati ratu duga koji imaju prema njemu kako bi klub izbjegao blokadu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). Međutim, u dogovoru Partizana i nekih ljudi iz FIBA-e taj dug je podijeljen na dijelove, ali čak ni poslije toga nije došlo do očekivane realizacije. 

- Uplatili su jedan dio, umanjen za 33 odsto od obaveze, i to uz kašnjenje. Ne znam više šta bih rekao. U situaciji kada idem na transplantaciju i kada mi je potreban novac, oni pokazuju nepoštovanje. Očigledno su pronašli pacovske kanale prema nekim ljudima iz FIBA-e i izdejstvovali da FIBA ne poštuje striktno odluke BAT-a (Arbitražni sud za košarku), kao ni sopstvena pravila.

Košarkaški savez Srbije ne reaguje na ovakvo ponašanje kluba koji krši pravila, a simptomatično je da većina košarkaških saveza drugih zemalja to radi - rekao je Vujošević.

Prije transplantacije bubrega, Vujoševića čeka intervencija na srcu.

- Sve ide po planu, uradio sam preglede u Istanbulu. Međutim, prije transplantacije je potrebno odraditi neke intervencije na srcu, odnosno ugradnju stenta. Odlučio sam da to uradim u Beogradu.

Potom bi trebalo da prođe određeno vrijeme kako bih se oporavio i onda ću ponovo otići u Istanbul, gde bi trebalo da uradim transplantaciju bubrega. Prema nekim procjenama, to će biti za tri mjeseca - objasnio je iskusni stručnjak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.