KOŠARKA

Ekipa je mlada, ali očekujemo rezultat

E.J.

8.8.2018

Spars će u debitantskoj sezoni u Drugoj ABA ligi igrati u mladom sastavu, ali to ne znači da ne postoje takmičarske ambicije.

Cilj je, kako kaže direktor sarajevskog kluba Nermin Selimović, ostvariti što bolji rezultat i ne zadovoljiti se ulogom pukog učesnika u drugom po rangu regionalnom takmičenju u košarci.

Opcija i Glogovac 


- Činjenica je da ćemo igrati sa mladom ekipom, ali vjerujemo da će biti dovoljno kvalitetna da parira rivalima u ABA 2 ligi - kaže Selimović.

Uz okosnicu iz prošle sezone, naročito kad su u pitanju mladi košarkaši, Spars je za sada dobio dva nova igrača, preciznije povratnika sa statusom reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Plejmejker Adi Zahiragić (23) u Spars se vraća nakon solidne sezone u Kaknju. Sarajevskom klubu pristupio je i krilni igrač Adin Vrabac (24), iza kojeg su već četiri inozemne sezone (njemački Trir i Hamburg, beogradski Partizan, španski Tenerife).

- Adin je u našem klubu proveo devet godina, veoma smo zadovoljni njegovim povratkom, kao i Zahiragićevim. U narednim danima očekujem da ćemo biti jači za još nekoliko igrača - kaže Selimović.

Biberović u Feneru

Saznajemo da je ozbiljna opcija još jedan bivši igrač Sparsa, također bh. reprezentativac Stefan Glogovac (24). Krilni centar proveo je posljednje dvije sezone u Mega Leksu (Srbija) i Igokei. Ekipa Sparsa pripreme će početi u petak, pod vodstvom trenera Marka Trbića.

Selimović nam je, s druge strane, potvrdio da će velika nada Sparsa, talentirani Tarik Biberović (17) nastaviti karijeru u aktuelnom prvaku Evrope Fenerbahčeu.

Saznajemo da s Biberovićem u Tursku odlazi i njegova porodica.

Ostaje da se vidi hoće li nekadašnji kadetski reprezentativac BiH podnijeti zahtjev za promjenu košarkaškog državljanstva i steći pravo nastupa za Tursku, što je mogućnost koja se već duže spominje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.