KOŠARKA

Partizan me zavlači, a idem na operaciju

Avaz Sport

8.8.2018

Duška Vujoševića, selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, očekuje transplantacija bubrega, ali će iskusni stručnjak prije toga biti podvrgnut i operaciji srca.

Zbog ovih problema, Vujošević neće voditi “Zmajeve” u kvalifikacijskim mečevima za Svjetsko prvenstvo 2019. protiv Finske u gostima (13. septembar) i protiv Češke u Sarajevu (16. septembar).

No, nisu to jedini problemi koji muče Vujoševića, jer mu njegov bivši klub, beogradski Partizan ne izmiruje dugove u skladu s dogovorom. Partizan je Vujoševiću trebao da isplati ratu duga kako bi klub izbjegao blokadu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). No, u dogovoru Partizana i nekih ljudi iz FIBA-e, taj dug je podijeljen, ali čak ni poslije toga nije došlo do očekivane realizacije.

- Uplatili su jedan dio, umanjen za 33 posto od obaveze, i to uz kašnjenje. U situaciji kad idem na transplantaciju i kad mi je potreban novac, oni pokazuju nepoštovanje. Očigledno su pronašli pacovske kanale prema nekim ljudima iz FIBA-e i izdejstvovali da FIBA ne poštuje striktno odluke BAT-a (Arbitražni sud za košarku), kao ni sopstvena pravila. Košarkaški savez Srbije ne reaguje na ovakvo ponašanje kluba, a simptomatično je da većina saveza drugih zemalja to radi - požalio se Vujošević.

Prije transplantacije bubrega, Vujoševića očekuje i intervencija na srcu, koju planira obaviti u Beogradu, gdje i živi.

- Potom bi trebalo da prođe određeno vrijeme kako bih se oporavio i onda ću ponovo otići u Istanbul, gdje bih trebao da uradim transplantaciju bubrega. Prema nekim procjenama, to će biti za tri mjeseca - objasnio je Vujošević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.