KOŠARKA Odluka još nije donesena

Uzrok problema: Predsjednik KSRS Boris Spasojević nije dao podršku za izdavanje vize kadetima Kosova

Fena
10.08.2018 17:45

Foto: Ilustracija

Povodom velikog interesiranja medija za novonastalu situaciju vezano za mogućnost učešća selekcije Kosova na kadetskom košarkaškom prvenstvu u Sarajevu, Ministarstvo vanjskih poslova BiH (MVPBiH) obavještava javnost da odluka o izdavanju viza članovima selekcije Kosova još nije donesena te da su okolnosti i dalje nepromijenjene. 

Ministarstvo podsjeća da je iz dopisa Košarkaškog saveza BiH vidljivo da iza organizacije takmičenja, u kojem bi učestvovala selekcija Kosova, ne stoje svi članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, odnosno da ne postoji potpis podrške potpredsjednika Upravnog odbora Košarkaškog saveza iz Republike Srpske Borisa Spasojevića. 

Također, ured ministra je u neposrednom telefonskom kontaktu obaviješten da kod predstavnika Republike Srpske u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH i kod Košarkaškog saveza Republike Srpske postoji izričito protivljenje učešću selekcije Kosova na ovom takmičenju, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

MVPBiH, kako se navodi u saopćenju, ne želi da nosi odgovornost zbog činjenice da u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH ne postoji usaglašen stav vezano za ovo takmičenje. 

MVPBiH podsjeća da je selekcija Kosova učestvovala na Balkanskom odbojkaškom prvenstvu održanom ove godine u Bijeljini te da je tom prilikom Ministarstvo vanjskih poslova BiH u predviđenim rokovima izdalo vize svim učesnicima takmičenja, jer je o načinu učešća selekcije Kosova postojala potpuna saglasnost u rukovodstvu Odbojkaškog saveza BiH.

Oglasi

NA VRH