KOŠARKA

"Zmajići" ne posustaju: U Hadžićima pala i Ukrajina

Gatarić (BiH): Uz 14 poena imao i deset skokova

Avaz Sport

14.8.2018

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savadala je danas selekciju Ukrajine s 83:79 u posljednjem meču grupe D Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 16 godina koje se igra u Sarajevu.

Pobjedom protiv Ukrajinaca mladi bh. košarkaši ovjerili su prvo mjesto u grupi D i plasirali se u četvrtfinale gdje će u četvrtak igrati protiv drugoplasirane ekipe grupe C.

BiH je do pobjede protiv Ukrajinaca došla u posljednjim minutama utakmice u Hadžićima. Mladi ukrajinski košarkaši su se pokazali kao veoma težak protivnik i održavali su rezultatski priključak do samog finiša duela.  

Selekciju naše zemlje, koju vodi selektor Admir Prašović, u ovom meču predvodio je Alem Huseinović sa 23 poena. Aleksa Gatarić i Valentin Vidović su dodali po 14. U timu Ukrajine istaknuo se Herman Melašič (Melashych) sa 23 poena.

Reprezentacija BiH je nastupila u sastavu: Denis Halilčević 11 (7 skokova), Alem Huseinović 23, Vuk Kusmuk 12 (9 skokova), Omar Pilav, Orhan Špago 7, Đorđe Ćurović, Boris Dragojević 2, Aleksa Gatarić 14 (10 skokova, 7 asistencija), Đorđe Gobović, Dušan Jovanović, Zerin Malešević i Valentin Vidović 14 (8 skokova).

"Zmajići" su u grupnoj fazi upisali pobjede protiv Češke (86:69), Bjelorusije (101:81), Kosova (115:58), Švicarske (70:55) i Ukrajine, te su na tabeli grupe D zauzeli prvo mjesto sa stopostotnim učinkom. Najbolje tri ekipe sa takmičenja u Sarajevu plasirat će se u najviši rang, A-diviziju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.