KSBIH

Musa i Nurkić dolaze na okupljanje reprezentacije, Kurić obećao sredstva

Generalni sekretar KSBiH Sejo Bukva zahvalio Ministarstvu kulture i sporta KS

Arhiv

Fena

23.8.2018

Potpredsjednik Košarkaškog saveza (KS) BiH Sejo Bukva izjavio je danas u Sarajevu da imaju potvrdu dolaska Džanana Muse i Jusufa Nurkića na okupljanje reprezentacije u septembru.

- Prema NBA pravilima, oni ne mogu nastupiti za reprezentaciju dok se ne uplati osiguranje, a osiguranje je zavisno od veličine ugovora. Znamo da je ugovor Jusufa Nurkića 48 miliona i zamislite koliko je to osiguranje - kazao je Bukva.

Istaknuo je da postoji dobra volja, da svi žele te je najavio spektakl u Skenderiji i punu dvoranu.

- Ne možemo dozvoliti da se obrukamo, da ne dođu ta dvojica igrača, koji imaju volju i želju, dolaze na pripreme i žele da pomognu ovoj mladosti. Ali Savez nema sredstava - istaknuo je Bukva.

Zahvalio je Ministarstvu kulture i sporta i Vladi Kantona Sarajevo, koje će pomoći da ova dva igrača zaigraju u kvalifikacijama.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić je danas kazao da će to ministarstvo osigurati da Nurkić i Musa dođu na pripreme i zaigraju u nastupajućim mečevima.

- Ne možete dozvoliti da nema finansijskih sredstava, da ljudi ne mogu da dođu. Ne mogu da shvatim da nekome nije u interesu da dvojica naših najvećih košarkaša, jedni od najvećih, ne igraju utakmice zbog finansijskih sredstava. To je sramotno - smatra ministar Kurić.

Ponovio je da će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo osigurati novac da ''tu dvojicu igrača vidimo u reprezentaciji na narednim utakmicama".

Reprezentacija BiH okupit će se 30. avgusta u Sarajevu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.