KOŠARKA

Luka Dončić se neće priključiti reprezentaciji Slovenije

Poslao poruku svojim saigračima

Arhiv

Avaz Sport

1.9.2018

Ponajbolji igrač Slovenije Luka Dončić odlučio je da u septembru neće biti uz reprezentaciju tokom kvalifikacionih mečeva za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. 

Mladi as, koji je iz Reala prešao u Dalas, sa svojim novim timom spremat će se za debitantsku sezonu u NBA ligi. 

- Posljednje sedmice od mog dolaska u Ameriku bile su nevjerovatan ringišpil novih iskustava. Teško je opisati s koliko želje čekam da izađem na parket, zaigram za Dalas Maverikse i počnem s teškim radom kako bi ispunili ciljeve koji su pred ekipom. Prije toga želim podijeliti ono što osjećam s vama,  svojim saigračima, svojom braćom. Znam da svi znate da za mene nema veće časti od igranja za domovinu. Moje misli su s vama koji se spremate za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo -  napisao je Dončić u svojoj poruci na društvenim mrežama.

Dončić je selektoru Radovanu Trifunoviću saopćio svoju odluku, a potom je saigračima iz reprezentacije poslao poruku pred mečeve s Latvijom i Turskom.

- Znam da svi znaju da za mene nema veće časti nego igrati za domovinu. Moje misli su s vama koji se pripremate za mečeve kvalifikacija za Mundobasket. Iako ne mogu biti s vama, znam da ćete uraditi dobar posao. Jedan od najvećih uspjeha u mom životu je to što sam bio član pobjedničkog tima koji je osvojio prvu i jedinu zlatnu medalju za Sloveniju. Namjera mi je da budem jedan od lidera naše sljedeće bitke u elitnom takmičenju. Sljedećeg mjeseca ću vas gledati i navijati za vas. Mojim momcima: Pokažite im ko ste! Nastavite ono što smo zajedno započeli! Uskoro ću biti s vama! - poručio je svojim saigračima Dončić.

Slovenija igra s Latvijom 14. septembra u Rigi, a tri dana kasnije u Ljubljani dočekuje Tursku.

Slovenci se u grupi drugog kruga kvalifikacija nalaze u veoma nezavidnom položaju, jer od šest ekipa imaju najlošiji skor - samo dvije pobjede i četiri poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.