KOŠARKA

Jasmin Repeša: Moja je obaveza da pomognem bh. savezu

Vodit ću reprezentaciju u naredne dvije utakmice, izjavio je čuveni stručnjak koji bi danas trebao doputovati u Sarajevo

E. J.

2.9.2018

Na klupi košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u predstojećim mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine sjedit će novi selektor, jedno od najvećih trenerskih imena u regionu.

Jasmin Repeša potvrdio je ono što smo još jučer nagovijestili, a to je da je prihvatio ponudu Košarkaškog saveza BiH.

Mnogo rada

- Ništa se nije promijenilo od našeg razgovora u petak, kada ste me pozvali i kada sam imao prve razgovore s predstavnicima Saveza. Mnogo toga nije definirano, ali moja je obaveza bila da pomognem reprezentaciji i Savezu BiH.

Prihvatio sam angažman u Košarkaškom savezu BiH i vodit ću reprezentaciju u naredne dvije utakmice. Nakon toga ćemo sjesti i vidjeti ima li smisla nastavljati saradnju.

Sve ovo još je novo, očekuje nas mnogo rada, ali svi znamo da moramo dati sve od sebe - rekao je Repeša, inače rođeni Čapljinac.

S Repešom je sastanak u petak obavio predsjednik Upravnog odbora KSBiH Dalibor Miloš te razgovarao o detaljima saradnje. Dogovor je bio da se konačni Repešin odgovor čeka do jučer poslije podne. I bio je onakav kakvom su se u KSBiH nadali.

Napraviti tim

- Razgovarao sam s ljudima iz Saveza, kao i s nekoliko bh. reprezentativaca, od kojih sam neke vodio u klubovima. Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema više ne može voditi reprezentaciju, njegov pomoćnik Mensur Bajramović dobio je angažman u Hong Kongu, pa je s te strane situacija bila gotovo bezizlazna.

No, moramo pokušati napraviti što više možemo, a za početak želim da napravimo tim - dodaje Repeša, bivši selektor Hrvatske, kao i trener klubova kao što su Cibona, Cedevita, Fortitudo Bolonja, Virtus Rim, Unikaha Malaga...

Potvrdio je da se čuo sa svojim prethodnikom Vujoševićem, a danas bi trebao doputovati u Sarajevo i sastati se s članovima stručnog štaba “Zmajeva”.

Okupljanje reprezentacije planirano je za sutra u Sarajevu uoči kvalifikacijskih susreta protiv Finske u gostima (13. septembar) i Češke u Sarajevu (16. septembar).

Povratak Gordića

Repeša nam je potvrdio ono što smo također ranije nagovijestili, a to je da njegov dolazak u reprezentaciju znači i povratak iskusnog plejmejkera Nemanje Gordića, kojeg nije bilo u prethodnoj rundi kvalifikacija u junu.

- Razgovarao sam s Gordićem, on će igrati za reprezentaciju. Međutim, Nemanja neće moći doći u ponedjeljak na okupljanje, već će se kasnije priključiti - rekao je Repeša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.