KAKANJ

Velike promjene u igračkom i trenerskom kadru

O ambicijama je još rano govoriti, kaže trener Šabić

Ekipa Kaknja: Na okupljanju bilo 14 igrača

Dž. H.

4.9.2018

Tokom ljeta KK Kakanj je pretrpio velike promjene u igračkom i trenerskom kadru. Tim je napustilo nekoliko košarkaša koji su u prethodnoj sezoni bili nosioci igre, ali nova uprava je uspjela popuniti te pozicije i na prvom treningu je prisustvovalo ukupno 14 igrača koji će biti na raspolaganju mladom treneru Benjaminu Šabiću.

Među okupljenim igračima mogla su se vidjeti neka stara, ali i neka nova lica. Aldin Muflizović, Eldar Merdanović, Nermin Buza, Željko Palavra i Ernes Mešinović su produžili ugovor s klubom, a došli su Luka Jovanović, Ivan Begić, Adnan Arslanagić, Igor Josipović, Haris Ćurevac i Mirza Velić.

Profesionalne ugovore potpisali su Zlatan Tepić i Sead Delibašić, a s timom će trenirati i nekoliko igrača iz omladinskog pogona. Sigurno da će nova sezona biti veliki izazov za najmlađeg trenera u prvoj ligi Benjamina Šabića.

- Naš cilj će biti da održimo dosadašnji sistem rada, da se u Kaknju ponovo igra dobra košarka i da je dvorana puna. Još je rano govoriti o nekakvim ciljevima jer ne znamo kako će izgledati liga za narednu sezonu, još nisu ni poznate sve ekipe. Na nama je da se što bolje uigramo i da sezonu dočekamo spremni - rekao je trener Šabić.


Šabić: Najmlađi trener u ligi

Kapitensku traku i u narednoj sezoni će nositi Aldin Muflizović, koji vjeruje kako ovaj tim uz dobre i kvalitetne pripreme može napraviti dobre rezultate.

- Nikad nije mjerilo da će neka skuplja ekipa napraviti bolji rezultat ili jeftinija slabiji, to mogu samo pokazati sreća, rad i zalaganje na terenu. Tu je dosta novih igrača i sada je najbitnije da dobro radimo i treniramo kako bismo uigrali i sklopili ovaj tim u jednu cjelinu i da to na kraju bude lijepa priča. Mi ćemo se truditi da to i bude tako - obećao je Muflizović.

Uprava kluba je napravila pravi posao dovođenjem iskusnog centra Igora Josipovića, koji bi trebao biti adekvatna zamjena za Milivoja Božovića. Josipović je istakao da nije slučajno izabrao Kakanj.

- Ja sam tu zbog Lige 6 i to je moj cilj. Ljudi u klubu su malo i skromni jer očekuju borbu za opstanak i mislim da je to osnovni cilj, ali mislim da ova ekipa može do Lige 6. Sigurno da Sloboda, Spars i Zrinjski imaju najviše kvaliteta, ali mi ćemo se s ostalim timovima boriti za Ligu prvaka - kazao je Josipović.

Ž8 = Dž. H.

Ž6 = Pripremne utakmice

Cjelokupne pripreme će se obaviti u Kaknju, a u planu je odigravanje i osam pripremnih utakmica. Do početka nove sezone ekipa će imati dovoljno vremena da se uigra i pripremi kako bi što spremnije dočekala novu sezonu i ostvarila dobar rezultat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.