Legendarni Boris Dijao u velikom stilu objavio kraj karijere

FRANCUSKA Proslavljeni košarkaš

Legendarni Boris Dijao u velikom stilu objavio kraj karijere Imao veliku karijeru koju je završio u Metropolitan Levalou

Proslavljeni francuski košarkaš Boris Dijao (Diaw, 36) završio je karijeru.

Francuz je ovo saopćio u velikom stilu, dok se ljuljao na jahti u društvu prijatelja i, također, velikih francuskih košarkaša Tonija Parkera (Tony) i Ronija Turijafa (Ronny Turiaf).

- Po završetku sezone odlučio sam da sačekam i vidim šta će se desiti. Kako izgleda biti na odmoru, i izgleda sjajno - rekao je Dijao, koji je posljednju sezonu u karijeri proveo u francuskoj ekipi Metropolitan Levaloa.

Iako iza sebe ima impresivnu klupsku karijeru, najviše je ponosan na sve ono što je pružio reprezentaciji.

- Za reprezentaciju sam bio vezan kao za svoju majku, odigrao sam 247 utakmica i na to sam najviše ponosan - poručio je Dijao.

On je s reprezentacijom osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu 2014., zlato na Eurobasketu 2013, kao i srebro na EP-u dvije godine ranije te dvije bronze na šampionatu Starog kontinenta 2005. i 2015. godine. 

Dijao je 2000. bio prvak Evrope za uzrast do 18 godina.

Igrao je 14 godina u NBA ligi u koju je ušao kao 21. pik s drafta 2003., tri godine prije nego što je proglašen za igrača koji je najviše napredovao noseći dres Finiksa. Sa San Antonijem je osvojio NBA titulu 2014. godine.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH