SAOPĆENJE

KK Budućnost: Gordić je sam odlučio da se ne odaziva pozivu reprezentacije

Nije bila odluka kluba

Nemanja Gordić (lijevo). KK Budućnost Voli

Avaz Sport

10.9.2018

Prethodnih dana selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jasmin Repeša i direktor reprezentacije Siniša Kovačević rekli su da je uprava Košarkaškog kluba Budućnost Voli zabranila plejmejkeru Nemanji Gordiću da dođe na pripreme reprezentacije.

Uprava Budućnosti izdala je zvanično saopćenje u kome se kaže da je Gordić donio odluku da ne ide na pripreme reprezentacije i da to nije bila odluka podgoričkog kluba.

Saopćenje prenosimo u cijelosti: 

- Prethodnih dana je putem medija selektor BiH Jasmin Repeša nedvosmisleno optužio KK Budućnost Voli za nekorektnost zbog odluke Nemanje Gordića da se ne pridruži reprezentaciji BiH u kvalifikacionim mečevima.

U cilju pravilne informisanosti javnosti, ovim putem ističemo da KK Budućnost Voli nije i neće ni ubuduće određivati da li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne. Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio zvaničan poziv Košarkaškog saveza BiH. Upravi KK Budućnost Voli je pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je i potvrdio nakon priprema u Kolašinu. Ne ulazimo u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije između njega i Saveza. 

Nemanja Gordić u našem klubu ima višegodišnji ugovor, svjestan je svoje odgovornosti i obaveza prema Klubu, kao i važnosti poštovanja svih dogovora između Uprave i igrača, kao i važnosti svoje uloge u Klubu ususret predstojećoj sezoni.

Ovim putem, sugerišemo Košarkaškom savezu BiH da odnose između klubova, igrača i reprezentacija treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i s puno odgovornosti i međusobnog uvažavanja, ne kroz medijske prozivke i optužbe. Ne treba zaboraviti da saradnja ne treba da počinje i završava samo na ovim kvalifikacijama. 

Obraćanja selektora Repeše i pojedinaca iz Košarkaškog saveza BiH za nas predstavljaju prevaziđen način komunikacije, koji pripada nekim prošlim vremenima, a KK Budućnost Voli u jeku aktivnih priprema za istorijsku sezonu koja je pred nama se time neće baviti - stoji u saopćenju uprave KK Budućnost Voli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.