NADE

Ekipa GEN-a priprema se za novu sezonu: Stižu novi talenti

Zadovoljan sam prošlom sezonom, stigli smo do plej-ofa, kaže trener Emir Halimić

GEN se oslanja na domaće snage

Avaz Sport

10.9.2018

Emir Halimić selektirao je generaciju kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je na Evropskom prvenstvu 2015. godine u Litvaniji, pod vodstvom njegovog nasljednika Josipa Pandže, postala prvak Evrope u konkurenciji U-16.

Nekadašnji košarkaški reprezentativac BiH s jednakim entuzijazmom radi u Školi košarke GEN, koja je pokrenuta 2011., a od prošle godine nastupa i u A-2 ligi. Time se ispunila Halimićeva želja da mladi igrači koji su stasali u školi, dobiju seniorsko iskustvo.

- Zadovoljan sam prošlom sezonom, stigli smo do plej-ofa. To me veoma raduje, ne samo zbog dobrog rezultata nego i zbog činjenice da su ovi mladići dobili šansu da se takmiče i u seniorskoj konkureciji.

Potvrdili su talent te i sebi i nama, u klubu, dali dodatni motiv za još bolji rad i napredak u svim segmentima - kaže Halimić te dodaje da je uoči nove sezone u stručni štab uključen i bivši košarkaš, a sada trener Arijan Radan.

Trojica igrača GEN-a dospjela su do bh. reprezentativnih selekcija. Vuk Kusmuk bio je član kadetske selekcije “Zmajeva” koja je izborila povratak u A-diviziju evropske košarke, dok su Hamza Begić i Ali Mašić bili u juniorima.

- Pred nama je nova sezona, u kojoj, također, mnogo očekujemo. Momci su iskusniji za godinu. Stižu i nova djeca, jer je u toku upis novih članova naše škole. Cilj je u takmičarskom pogonu promovirati domaće talente, kojih imamo, samo im treba pružiti šansu - rekao je Halimić.

Repešin asistent

Halimić je igrao za reprezentaciju BiH u njenom debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu 1993. godine.

Među seniorima je i u aktuelnom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, i to kao jedan od trenera u stručnom štabu selektora Jasmina Repeše.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.