PRIPREME

Zmajevi treniraju pred put u Finsku: Repeša traži dobitnu kombinaciju

Košarkaši u utorak putuju na prvo od tri gostovanja u posljednjem krugu kvalifikacija za SP

Emir Jesenković

Emir Jesenković

10.9.2018

Košarkaški reprezentativci BiH obavili su u Skenderiji posljedni trening pred sutrašnji put u Finsku. 

Zmajeve u finskom gradu Estu 13. septembra očekuje duel protiv domaćina, što će biti prvi meč našeg tima u odlučujućem krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Selektor Jasmin Repeša i njegovi saradnici će na put povesti 11 igrača kojima će se u Finskoj priključiti i iskusni centar Elmedin Kikanović, kome njegov klub francuski Monako nije dozvolio da se ranije priključi pripremama reprezentacije.

Na posljednjem treningu Zmajeva u Sarajevu nalazi  se 13 košarkaša: Adi Zahiragić, Emir Sulejmanović, Darko Talić, Adin Vrabac, Edin Atić, Džanan Musa, Milan Milošević, Jusuf Nurkić, Andrija Stipanović, Almir Hasanić, Amar Alibegović, Kenan Kamenjaš i Amar Gegić.

Poslije utakmice u Finskoj BIH će 16. septembra u Sarajevu ugostiti Češku, da bi u nastavku kvalifikacija u novembru i februaru iduće godine Zmajevi odigrali revanš mečeve protiv Finske i Češke, te dvije utakmice sa Bugarskom.

U Sarajevu ostaju Zahiragić i Sulejmanović koji se žali na problema sa povredom.

Selektor Repeša prokomentirio je  nedolazak Nemanje Gordića i saopćenje "Budućnosti" u kojem je Gordić naveo da ne želi igrati za reprezentaciju.

- To nije istina, Gordić je imao želju da igra, postoje poruke koje to dokazuju - rekao je Repeša.

Selektor je dodao da razumije klubove jer je ovo nezgodan termin za sve, ali da ne opravdava dvostruke standarde po kojima se jednim igračima omogužava da igraju za reprezantaciju a drugima ne

Emir Jesenković

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.