Igrač Bruklina iskreno

Musa: Spremni smo i vjerujem da možemo ostvariti pobjede protiv Finske i Češke

Fena
10.09.2018 22:05

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak se sastaje sa selekcijom Finske u prvom meču četvrtog ciklusa kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. u Kini. 

Izabranici selektora Jasmina Repeše u proteklih sedam dana pripremali su se u Sarajevu, a sutra u jutarnjim satima putuju u Finsku.

Jedan od ključnih igrača u bh. timu, novopečeni igrač Brooklyn Netsa Džanan Musa smatra da je ekipa spremna i vjeruje da može u prva dva meča doći do pobjeda.

- Mislim da radimo vrlo kvalitetno i nadam se pobjedi u Finskoj - kazao je Musa nakon posljednjeg treninga u Sarajevu uoči odlaska u Finsku.

Kada je u pitanju drugi meč, 16. septembra u Sarajevu sa Češkom, Musa ističe da se radi o snažnoj reprezentaciji, ali vjeruje također da će selekcija BiH uz podršku navijača slaviti i u tom meču.

- Nadam se punoj dvorani, da će nas navijači podržati. Dat ćemo sve od sebe i mislim da možemo ostvariti pobjedu - kazao je.

Musa je propustio prošlo okupljanje zbog obaveza u Americi, a ističe da se svaki put sa zadovoljstvom odaziva na poziv u reprtezentaciju.

Sa selektorom Repešom je radio dok je igrao u Cedeviti.

- On je zaslužan za moj dolazak u Cedevitu tako da sam upoznat s njegovim radom. Mislim da je napravio nevjerovatnu atmosferu i nastavio ono što je Dule (Duško Vujošević) počeo - izjavio je mladi bh. košarkaš.

NA VRH