KOŠARKA Reprezentativac BiH napustio glavni grad

Džanan Musa: Bez krvavog rada pet ili šest sati dnevno ne može se ništa postići

Novi član Bruklin Netsa se povrijedio u nedjelju navečer prilikom dvoboja sa Češkom

Avaz Sport
17.09.2018 17:42

Foto: Arhiv

Košarkaški reprezentativac BiH Džanan Musa danas je napustio glavni grad BiH i uputio se prema Sjedinjenim Američkim Državama. Novi član Bruklin Netsa se povrijedio u nedjelju navečer prilikom dvoboja sa Češkom. Povreda je unijela strah među navijače naše reprezentacije, kao i stručni štab.   

- Tokom okršaja sa Češkom nisam puno ni osjetio da imam bolove, ali sam kasnije imao još jedan pad koji je pogoršao povredu. Sada idem nazad u Bruklin da se liječim - istakao je Musa.

Podvlačenje crte započeo je rezimiranjem utakmica protiv Finske i Češke Republike u kojima je bh. košarkaški tim upisao poraze. 

- Dali smo sve od sebe, ali nas jednostavno nije išlo. I neki drugi faktori su utjecali na sve to. No, ponosan sam na sve momke koji su nosili dres bh. reprezentacije. Također, hvala i navijačima koji su nas podržali. Mi ih, nažalost, nismo obradovali. Ipak, bit će prilike i za to - rekao je Musa. 

On smatra da novi selektor Jasmin Repeša nije imao baš puno vremena da odradi neke stvari onako kako je zamislio. 

- Slažem se da je nedostajalo još vremena. Nismo se, što bi se reklo, skontali. Bile su nove akcije, novi igrači i sve je to utjecalo na konačni ishod. Individualno smo radili koliko smo mogli, ali je timski to bilo teško posložiti. Repeša je za kratko vrijeme pokazao koliko je dobar trener, uspio je za malo vremena uraditi dosta dobrih stvari, ali je nedostajalo i sreće - istakao je bh. reprezentativac.

Bh. košarkaš koji nastupa u NBA ligi naglašava kako naš državni tim ima potencijal i da će to prezentirati u narednom periodu. 

- Naša reprezentacija ima veliki potencijal za budućnost. Ima tu mnogo mladih, kvalitetnih igrača. Oni trebaju dobiti šansu u narednim utakmicama. Ne znam hoće li se stariji odazivati, ali i njih treba shvatiti. Dali su puno za državni tim -  kazao je Musa. 

Osvrnuo se i na dosadašnji boravak u najjačoj ligi svijeta.

- Već sam četiri mjeseca u NBA. Nevjerovatno je brzo sve prošlo, kao što sve danas brzo prolazi. Zadovoljan sam sa svim. Radit ću na sebi svaki dan kako bih koračao naprijed. Mislim da ću uveseljavati bh. naciju u budućnosti. Vjerujem da ću dobivati veću minutažu, ali to je do trenera. Moje je da stalno dokazujem da mogu igrati - rekao je mladi Musa.

Na kraju je istakao kako ima poseban program po kojem radi. 

- Imam specijalne treninge. Dosta radim na jačanju ramena i ruku. Jednostavno, bez krvavog rada pet ili šest sati dnevno ne možete ništa postići. To sam tek shvatio u SAD. Stoga se maksimalno trudim da budem posvećen svemu tome i da napredujem - istakao je Musa. 

Otkrio je s kim se najviše druži u Americi.

- Sa Danželom Raselom (D'angelo Russell). On je superstar ekipe i izvanredno me prihvatio. Dobro sarađujemo i na parketu i izvan njega. Zahvalan sam njemu, ali i ostalim saigračima. Također, stalno se čujem s Jusufom Nurkićem - zaključio je Musa.

NA VRH