KOŠARKA

Lopta je jedina igračka koju sam voljela

Odlična košarkašica veliko je pojačanje Banovića

J. J.

17.9.2018

Aktuelne prvakinje i osvajačice Kupa Bosne i Hercegovine, košarkašice RMU Banovići, intenzivno se pripremaju za novu sezonu. Cilj popularnih „Zeleno-crnih“ je odbrana duple krune te što bolji nastup u regionalnoj WABA ligi.

U Banovićima se stvara još jači tim od onog koji je prošle sezone bez poraza protutnjao ligom, a jedno od najvećih pojačanja je Nikolina Zubac (20). Mlada reprezentativka BiH trebala bi pod koševima biti velika snaga banovićkog kluba.

Visoke ambicije

Prošle sezone najbolja igračica Mladog Krajišnika ranije je isticala da joj je cilj odlazak u neki od evropskih klubova. Prije tog koraka s ekipom Banovića će se okušati u regionalnom takmičenju. Mladi centar je velika perspektiva bh. košarke, a igru pod obručima zavoljela je veoma rano.

- Košarku sam počela trenirati veoma rano. Sa šest godina! Od kad znam za sebe, lopta mi je bila jedina igračka koju sam voljela - objašnjava nam Zubac, koja je u dosadašnjoj karijeri nastupala za ekipe “Castel Nuovo” iz Herceg-Novog, Lovćen te banjalučke “Malene”.

Kako kaže, ovog ljeta imala je brojne mogućnosti da promijeni klub, ali odlučila se za dolazak u Banoviće.

- Za njih sam se odlučila jer igram u svojoj državi, prvaci su BiH i svidio mi se njihov način igre - kaže Nikolina i dodaje:

- U Banovićima mi je super! Sve pohvale! U toku su nam pripreme, tako da nemamo puno vremena za druženje. To što imam slobodnog vremena provodim sa sestrom. Znala sam većinom sve cure iz ove ekipe, tako da sam se dobro uklopila. Nadam se da ćemo ostati prvaci u bh. ligi i isto tako uzeti Kup, a što se tiče WABA lige, dat ćemo sve od sebe da postignemo što bolji rezultat.

Ističe Karalića

Kako kaže, mnogi treneri usađivali su joj košarkaško znanje, ali jedan je ostavio poseban utisak na potencijalnu bh. reprezentativku.

- Svi treneri ostanu u nekom sjećanju, neko po lijepom, a neko manje lijepom. Izdvojila bih Dragu Karalića, trenera od koga sam dosta naučila za veoma kratko vrijeme - izjavila je Zubac, koji je prošle sezone bilježila 16 poena i osam skokova u prosjeku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.