KOŠARKA

Gordić: Postoje objektivni razlozi zbog kojih nisam igrao za reprezentaciju BiH

BiH je duga priča

Nemanja Gordić u dresu BiH. Arhiv

Mondo.ba

21.9.2018

Nakon što se nije pojavio na posljednja dva okupljanja reprezentacije BiH, Nemanja Gordić je u razgovoru za Mondo kazao da postoje objektivni razlozi zbog kojih nije igrao.

U prvom slučaju u junskom prozoru kvalifikacija za Mundobasket spekulisalo se da je problem to što mu nije obnovljena kuća koja je porušena u ratu, dok je u posljednjem septembarkom prozoru vođena rasprava između saveza, selektora Jasmina Repeše i Budućnosti. 

Repeša je ponašanje kluba iz Podgorice nazvao "nekorektnim" jer su nastup za državne timove odobrili crnogorskim reprezentativcima iz svojih redova i Francuzu Edvinu Džeksonu, ali ne i Gordiću, za kojeg u rosteru BiH nemaju adekvatnu zamjenu. 
Tim povodom saopćenjem su se oglasili iz KK Budućnost, repliciravši Repeši da je odbijanje poziva Gordićeva lična, a ne klupska odluka. 

Selektor BiH je potom medijima saopćio da posjeduje poruke od Nemanje Gordića i da će ih pokazati ako je potrebno kako bi potvrdio da govori istinu. 

Ne bih to mnogo komentirao, nisam se oglašavao, ali jesu svi umjesto mene. Kad god sam bio u reprezentaciji igrao sam 100 posto i snagom i srcem. To niko ne može da ospori. Postoje objektivni razlozi zbog kojih ja nisam igrao, ali ne bih o njima. Dosta se tu nagađa, ljudi pričaju svašta, ono što pročitaju u medijima, ali to je duga priča -  rekao je Gordić o nedolasku na okupljanje u junu. 

Gordić nije bio u timu BiH za mečeve protiv Finske i Češke koje su "zmajevi" sa Jusufom Nurkićem i Džananom Musom tijesno izgubili. 

Postojala je šansa da igram, što sam i najavio, žao mi je što nisam mogao da pomognem momcima jer im je malo nedostajalo da dođu do pobjede u obje utakmice. Od sedamnaeste godine igram za reprezentaciji i mislim da se još nismo svi okupili i to je stvarno velika šteta jer BiH kao država ima ogroman talenat i potencijal i ja se nadam da će i to jednog dana da se desi -  zaključio je u razgovoru za MONDO Nemanja Gordić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.