GODIŠNJICA

Na današnji dan izvedeno je najbolje zakucavanje u historiji košarke: Čovjek je letio iznad parketa...

Index.hr

25.9.2018

Vins Karter (Vince Carter) je na današnji dan prije 18 godina na OI-u u Sidneju na finalnoj utakmici košarkaškog protiv Francuske preskočio 2,18 centimetara visokog centra Frederica Vajsa (Weisa) i za mnoge izveo najčudesnije zakucavanje u historiji košarke.

Francuzi, koji su senzacionalno došli do finala, nisu se osramotili u toj utakmici. Izgubili su samo 106:94, no za sve ljubitelje košarke potez Kartera obilježio je i tu utakmicu, ali i cijeli turnir. Svi mi koji smo imali sreću gledati tu utakmicu nismo mogli vjerovati što nam se upravo pred očima dogodilo!

Vajs je 2005. progovorio o "najsramotnijem" trenutku njegove karijere:

- Jednostavno je napravio nešto nevjerojatno - rekao je Vajs za HoopsHype.com. 

"Mogu si samo zamisliti. Ako je preskočio mene, može preskočiti svakoga! Ako mi se ljudi smiju zbog toga, poručujem im da se smijem i ja. Mogu barem reći da sam jednom igrao protiv njega."

Karter danas ima 41 godinu i dalje je aktivan u NBA ligi. Član je Atlanta Hawksa. Air Canada bio je fantastičan igrač, ali u srcima svih NBA fanova ostat će upamćen najviše po svojim fenomenalnim zakucavanjima koje do tada niko nikad nije vidio.

Pogledajte legendarno zakucavanje u kojem ni francuski komentatori nisu mogli sakriti oduševljenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.