SVAŠTA

Mahmutović: Mirza nikad nije prošao, a da me nije pozdravio po imenu

Čelni čovjek sarajevskog kluba osvrnuo se i na kritike vezane za listu klubova koji će nastupiti u Skenderiji

Durak, Mahmutović i Bajramović: Klub ima mnogo problema

Avaz Sport

27.9.2018

Košarkaški klub Bosna Royal održao je pres-konferenciju uoči 14. memorijalnog turnira "Mirza Delibašić", koji će se održati 29. i 30. septembra u maloj dvorani Centra ''Skenderija''.

Osim domaćina Bosna Royala, nastupit će i ekipe Kaknja, Vogošće i Studenta iz Mostara. Sastav turnira, koji, objektivno, ne dolikuje ličnosti Kinđetovog ranga, naišao je na kritike, posebno Mirzinog mlađeg sina Danka Delibašića, koji je rekao da ne stoji iza turnira i da, "ako je klub pao na najniže grane, nije fer da i ime Mirze Delibašića vuku sa sobom u ponor". 

Održati tradiciju

Predsjednik Bosna Royala Harun Mahmutović naglasio je da i Kinđe zaslužuje turnir sličan onom koji je nedavno održan u Zadru, uz učešće velikana, kao što su CSKA, Fenerbahče, Bajern…

No, potom je rekao da je Bosna u ovom momentu siromašan klub i da, dok je on tu (a trenutno je u ostavci do imenovanja novog predsjednika), klub neće trošiti novac koji nema.

- Mi smo klub s puno problema i nije nas sramota da smo siromašni. Mislim da, poznavajući Mirzu, možemo danas pričati da bi čovjek prije svega rekao "napravite turnir, nemojte ostavljati dugovanja, napravite onoliko koliko možete" - rekao je, između ostalog, Mahmutović, naglasivši da je lično znao Mirzu, koji, kako kaže, nikad nije prošao pored njega, a da ga nije pozdravio po imenu.

Zahvalio je klubovima koji će nastupiti na turniru te naglasio da neće dozvoliti da se ne održi tradicija.

Podmlađena ekipa 

Trener Denis Bajramović je dodao da nije kompetentan da govori o Kinđetu "jer jer on obični smrtnik, a Kinđe besmrtnik". Kad je u pitanju ekipa, dodao je da je tim znatno podmlađen te da je u ovom momentu jedini cilj opstanak u najvišem rangu, ali i da vjeruje u ovaj projekt. 

Novi kapiten Atif Durak je naglasio da je Bosna veliki brend, da su igrači toga svjesni i da će u skladu s tim dati sve od sebe, mada je ekipa veoma mlada i neiskusna.

Prvog dana (subota) na rasporedu su mečevi Kakanj - Vogošća (17.30 sati) i Bosna Royal - Student (20), a dan kasnije susreti za plasman u istim terminima od 17.30 i 20 sati.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.