NBA LIGA

Džananu Musi mjesto drugog ili trećeg plejmejkera

Period adaptacije iza mene, vrijeme je da pokažem šta znam

Arhiv

Avaz Sport

3.10.2018

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa spreman je zaigrati predsezonske utakmice s Bruklin Netsima, uz nadu da će dobiti odgovarajuću šansu koju će znati iskoristiti. Kao i obično, za njega je svaka utakmica poput finala.

- Igram svaku utakmicu kao da mi je posljednja, tako da uvijek ginem na terenu - kaže dragulj naše košarke. 

Tokom posljednjih kvalifikacijskih izazova s reprezentacijom, Musa se povrijedio pa je neko vrijeme bio izvan trenažnog procesa, a period proveden bez ekipe mu je vrlo teško pao.   

– Bio sam mnogo frustriran. Zbog nedostatka treninga nisam mogao ni spavati. Svaki trening sam propratio, momci su se borili, treneri su svi na okupu, a ja na klupi gledam. Jako teško, no sretan sam što sam ovdje - kaže ovaj Bišćanin.   

Trener Netsa Keni Etkinson (Kenny Atkinson) zadovoljan je onim što je pokazao Musa. 

– U ovom trenutku nisam spreman staviti ga na poziciju plejstartera, ali sam siguran da bi on vrlo lahko mogao biti drugi ili treći plejmejker. Prilično je vješt, s loptom mnogo vještiji od onoga što sam mislio. Vjerovatno ću se, kada govorimo o njemu, odlučiti za poziciju dvojke - kazao je, između ostalog, Etkinson.

- Nisam spreman da ga stavim na startnog plejmakera, ali mislim da bi mogao biti drugi ili treći. On je prilično vješt, mnogo vještiji s loptom nego što sam mislio. Vidim ga na jedinici ili dvojci. Dvojka je vjerovatno njegova pozicija - kazao je Etkinson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.