PRIZNANJA

Džanan Musa dobio figuru u prirodnoj veličini u rodnom Bihaću

Dokaz da je radom sve moguće

Arhiv

Avaz Sport

6.10.2018

U okviru manifestacije "Jesen na gelenderima" Udruženje ABC je postavilo figuru Džanana Muse u prirodnoj veličini. 

Razlog postavljanja figure našeg košarkaškog reprezentativca je znak zahvalnosti i ponosa na najuspješnijeg ambasadora grada Bihaća.  

- Veliko je zadovoljstvo imati sugrađanina kao što je naš Musa. Ovaj mladić je najuspješniji ambasador Bihaća, bez obzira na njegovu mladost.  Zapravo, ovo je pokazatelj koliko su njegovi Bišćani ponosni na sve njegove uspjehe, ali i ljudske kvalitete. 

Iskreno se nadamo kako će njegova figura biti motivacija za sve mlade našeg grada, jer je upravo Musa dokazao da je bilo koji uspjeh dostižan - rekao je Armin Amidžić iz Udruženja ABC. 

Figuru prvog Bišćanina u NBA ligi otkrili su roditelji Saudina i Rusmir Musa.

- Nama je ovo bilo veliko iznenađenje. Koliko smo god ponosni na našeg sina, toliko nam je drago što građani Bihaća ovoliko cijene njegov rad. Sve je to u globalu jedna velika obaveza, ne samo za Džanana već i za sve nas, jer samo ovako zajedno moramo promovirati naš Bihać i težiti uspjesima i boljem životu - kaže Rusmir Musa, otac našeg dragulja.    

Džanan Musa je prije 19 godina rođen upravo u Bihaću, gdje je i počeo sportsku karijeru, u dresu Košarkaškog kluba Bosna XXL.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.