KOŠARKA

Zrinjski i dalje bez pobjede u ABA 2 ligi

Sutjeska slavila nakon produžetka 82:78

Fena

Fena

10.10.2018

Košarkaški Zrinjskog doživjeli su treći uzastopni poraz u ABA 2 ligi, nakon što je od njih večeras bolja bila momčad Sutjeske nakon produžetka 82:78.

Nakon izjednačene prve četvrtine gosti su se počeli odvajati u drugoj četvrtini, a na odmor se otišlo pri rezultatu 43:37 za Sutjesku. Gostujući košarkaši svoju prednost povećali su i u trećem periodu igre, koji je završio rezultatom 58:49.

Domaćim košarkašima vanjski šut konačno se otvorio u posljednjoj četvrtini i zahvaljujući dvjema vezanim tricama Zrinjski je pet minuta prije kraja stigao do izjednačenje 60:60.

Uslijedila je izjednačena završnica, a kada je Boris Bakić pet sekundi prije kraja postigao svoje prve poene iz igre za vodstvo Zrinjskog 71:68 činilo se da je utakmica odlučena.

Međutim, Zrinjski je napravio prekršaj, Draško Knežević pogodio je prvo slobodno bacanje, drugo je namjerno promašio, uhvatio skok u napadu i uz zvuk sirene pogodio za 71:71 za produžetak.

U dodatnih pet minuta domaći košarkaši su se ispromašivali, što su iskoristili gosti i došli do pobjede 82:78.

Nikola Pavlićević s 20 poena i Boris Lalović sa 16 poena bili su najučinkovitiji u redovima Sutjeske, dok je u redovima Zrinjskog Marko Ramljak ubacio 17, a Sven Smajlagić i Aleksandar Todorović po 16 poena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.