PROBLEMI Nesuglasice između saveza iz Federacije i RS

Zbog krize u bh. košarci otkazano prvo kolo Lige 12

Prvenstvo trebalo početi sutra

Fena
12.10.2018 12:04

Foto: Arhiv

Prvo kolo nove sezone košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, koje se trebalo igrati sutra, otkazano je zbog velike krize na relaciji Košarkaški savez Republike Srpske - Košarkaški savez BiH.  

Problemi su počeli kada je Igokei, standardnom učesniku ABA lige, naloženo da mora igrati ligaški dio takmičenja. Čelnici Igokee su to odbili, a potom zaprijetili da neće igrati ni završnicu takmičenja. Istaknuli su da nijedan klub iz BiH koji je učestvovao u ABA ligi nije igrao u početnoj fazi domaćeg prvenstva. 

KSRS je podržao čelnike kluba iz Aleksandrovca, klubovi iz Republike Srpske su zamrznuli svoj status u Savezu, a to su učinili i članovi Upravnog odbora KSBiH iz tog entiteta.

Kako je Feni kazao komesar takmičenja Božo Bošnjak, sinoć su Mladost iz Mrkonjić-Grada i Vihor iz Bratunca tražili otkazivanje utakmica prvog kola, a dobili su za to saglasnost Zrinjskog i Kaknja protiv kojih se sastaju na početku takmičenja.  

- Mislim da je njihov zahtjev opravdan zbog situacije s Košarkaškim savezom RS. Stvari će se izdefinirati na Skupštini Saveza, a prvo kolo Lige 12 će se igrati 21. oktobra s njima ili bez njih - rekao je Bošnjak.

U prvom kolu Lige 12, koje je trebalo biti odigrano sutra, trebali bi se sastati Bratunac – Kakanj, Spars – Gradina, Široki – Vogošća, Mladost – Zrinjski, Sloboda – Bosna i Student – Igokea.

Oglasi

NA VRH