KOŠARKA

Boston savladao Filadelfiju, branioci naslova sigurni protiv Oklahome

Najzaslužniji za pobjedu Ratnika bio je njihov kapiten Stef Kari, koji je ubacio 32 poena

AFP

O.K.

17.10.2018

Sinoć je utakmicama između Boston Seltiksa i Filadefije otvorena nova NBA sezona.

U reprizi prošlogodišnjeg konferencijskog polufinala bolji su bili košarkaši Bostona koji su slavili sa 105:87, a navijače je obradovao povratak Gordona Hejvorda (Hayward), koji je cijelu prošlu sezonu proveo van terena zbog povrede.

Hejvord je u svom povratku ubacio 10 poena, uz 5 skokova i 2 asistencije, dok je najefikasniji u ekipi Seltiksa bio Džejson Tejtum (Jayson Tatum), sa 23 poena i 9 skokova. Kod poražene ekipe najefikasniji je bio centar Džoel Embid sa dabl-dabl učinkom od 23 poena i 10 skokova.

Kako tradicija i nalaže, prva noć NBA se zove i "Ring night" (Noć prstena), a baner s natpisom prvaka podigli su Golden Stejt Voriorsi, čiji su igrači prije početka meča primili prsten prvaka okićen sa 74 safira i 74 dijamanata.

Branioci naslova prvaka su na startu sezone upisali i pobjedu protiv Oklahome, savladavši Tandere 108:100.

Najzaslužniji za pobjedu Ratnika bio je njihov kapiten Stef Kari (Steph Curry), koji je ubilježio 32 poena, uz 5 ubačenih trica sa šutom iz igre od 55 posto. Kevin Durent (Durant) dodao je 27 poena, 8 skokova i 9 asistencija.

U redovima Oklahome najefikasniji je bio Pol Džordž (George), sa 27 poena, dok zbog povrede nije igrao Rasel Vestbruk (Russel Westbrook).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.