KOŠARKA

Musa pobjedu Bruklina odgledao s klupe, Golden Stejt slavio u foto-finišu

Toronto pobijedio Boston uz odličnog Lenarda

O.K.

20.10.2018

Golded Stejt se mučio do posljednje sekunde s Jutom, koja je cijelu utakmicu imala prednost da bi je ispustila u posljednjoj četvrtini.

Čak su Džezeri tokom utakmice imali prednost i od 18 poena, ali aktuelni prvaci nisu se predali do posljednje sekunde.

Heroj večeri svakako je bio Jonas Jerebko, koji je pogodio tricu skoro uz zvuk sirene. Na satu su ostale još svega tri stotinke i Juta nije mogla izvesti dovoljno brzu akciju, te su Voriorsi odnijeli pobjedu 124-123.

Najefikasniji u ekipi Golden stejta bio je Kevin Durent (Durant) sa 38 ubačenih poena i Stef Kari sa 31. U redovima Jute najviše se iskazao Džo Ingls (Joe Ingles) sa 27 poena.

Njujorški derbi bez Muse

Bruklin Netsi savladali su Njujork Nikse u okršaju "Velike jabuke" rezultatom 107:105, a Netse je predvodio sjajni Džaret Alen (Jarret Allen) koji je ubilježio dabl-dabl učinak od 15 poena i 15 skokova, dok je Keris Lavert (Caris LeVert) ubacio 28 poena uz 6 skokova i 5 asistencija.

Na parketu ponovo nije bilo Džanana Muse.

Toronto i Boston u "finalu"

Već sada mogući dvojac za ulazak u konferencijsko finale, Toronto i Boston, odigrali su odličnu utakmicu u Air Canada centru u Torontu, gdje je domaća ekipa slavila sa 113:101. Najbolji pojedinac na terenu je bio svakako Kavaj Lenard (Kawhi Leonard) koji je ubacio 31 poen uz 10 upisanih skokova. U redovima Bostona ponovo je blistao Džejson Tejtum, koji je ponovo bio na pragu dabl-dabl učinka (26 poena, 9 skokova).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.