KOŠARKA

Musa će priliku za debi tražiti protiv Indijane, Nurkićev Portland dočekuje San Antonio

Zanimljivo će biti i u Njujroku gdje Niksi dočekuju Boston

Ilustracija

Piše: O.K.

20.10.2018

Novo kolo NBA lige otvorit će Bruklin i Indijana koji će večeras odigrati svoj meč u Indijanapolisu u 1 sat poslije ponoći po srednjoevropskom vremenu. 

Obje ekipe imaju po jednu pobjedu i poraz te će večeras tražiti priliku za pozitivan skor. Svom zvaničnom debiju mogao bi se nadati i naš Džanan Musa, koji je oba prethodna meča svoje ekipe odgledao sa klupe.

U istom terminu (1 sat poslije ponoći) igrat će se jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola, a odigrat će ga prošlogodišnji par iz druge runde plejofa, Toronto i Vašington. Obje ekipe su neporažene nakon dvije odnosno jedne odigrane utakmice, te će nastojati da zadrže skor bez poraza, pogotovo Raptorsi koji su predvođeni odličnim Kavajem Lenardom (Kawhi Leonard) koji je u prethodna dva meča u prosjeku ubacio 22 poena i ubilježio 6 skokova.

Luka Dončić imat će još jednom priliku da pokaže svoje vještine, a njegov Dalas večeras dočekuje Minesotu koja ima jaku i defanzivno stabilnu ekipu., te će biti zanimljivo vidjeti kako će se protiv jake defanzive Toma Tibodoa (Thibedaut) snaći Dončić.

Portland našeg Jusufa Nurkića dočekuje San Antonio, što će biti dobar nastavak sa jednom ekipom koja ima izgleda da se bori za plejof mjesto.

Šlag na tortu dolazi u jutarnjim satima kada Lebronovi Lejkersi dočekuju Roketse koji će svakako željeti da "skinu" kralja sa trona i da pokažu da su uz Golden Stejt najbolja ekipa na Zapadu 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.