IMENOVANJA

Teletović: Obećavam borbu za bh. košarku

Dolazim iz nekog drugog svijeta i mislim da mogu pomoći Savezu, kazao je nekadašnji kapiten “Zmajeva”

Novi sastav Izvršnog odbora KSBiH nakon izbora. K.Topalović

Piše: K. T.

21.10.2018

Mirza Teletović, proslavljeni kapiten “Zmajeva”, novi je predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, odlučeno je jučer na vanrednoj sjednici Skupštine, koja je održana u Busovači. Nekadašnji reprezentativac i igrač s bogatim iskustvom u NBA izabran je jednoglasno.

 Mnogo problema

- Obećavam da ću se boriti i na ovoj funkciji kao što sam se borio i na terenu za BiH – kratko je poručio Teletović nakon što je izabran na mjesto predsjednika.

Na mjestu dopredsjednika izabrani su Boris Spasojević iz Košarkaškog saveza Republike Srpske i Dalibor Miloš iz Košarkaškog saveza “Herceg-Bosne”.

- Što se tiče KSBiH, situacija je poznata. Došlo je do promjena, Savez 15 mjeseci nije, praktično, radio. Ja dolazim iz nekog drugog svijeta i mislim da mogu pomoći Savezu, inače ne bih ni dolazio ovdje. Mnogo je gorućih problema koje treba rješiti i svakako ćemo ići u rješavanje jednog po jednog - rekao je Teletović za “Dnevni avaz”.

 Nastavak Lige 12

Poslije sjednice Skupštine, uslijedio je radni sastanak novoizabranog Izvršnog odbora KSBiH u hotelu “Tisa”, koji je bio zatvoren za medije.

Nakon skoro sat i po čekanja, novinari i javnost su ostali uskraćeni za informacije u vezi s nastupom Igokee u Ligi 12 i izborom novog generalnog sekretara KSBiH, što su bile svakako najbitnije tačke na prvom sastanku novog Izvršnog odbora KSBiH.

- Liga se nastavlja sutra (danas, op. a.), a što se tiče ostalih stvari o kojima smo razgovarali na sastanku, više informacija ćete dobiti sutra ili prekosutra, kad će biti održana pres-konferencija na kojoj ćemo iznijeti više detalja i ozvaničiti sve - istaknuo je Teletović.


Novi članovi Izvršnog odbora

Pored imenovanja Teletovića, jučer su izabrani novi članovi Izvršnog odbora. To su: Aid Berbić iz Zenice, Feđa Jovanović iz Tuzle, Boris Spasojević, Dana Muminović i Milan Plavšić iz KSRS te Dalibor Miloš, Nikica Petrović i Vinko Batinić iz KS “Herceg-Bosne”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.