NBA

Nikola Jokić srušio Voriorse, očajna Oklahoma i dalje čeka prvu pobjedu

Povratak Vestbruka nije donio Tanderima pozitivan skor

AFP

Piše: O.K.

22.10.2018

Denver Nagetsi neporaženi su nakon tri odigrane utakmice u NBA. Ovaj put nastradali su Golden Stejt Voriorsi, a klub iz Denvera slavio je sa 100:98.

Zvuči nestvarno, ali nakon historijskog perfomansa Nikole Jokića, koji je ubilježio tripl-dabl učinak bez promašenog šuta, svoje raspoloženje prenio je i u sljedeću utakmicu, pa je tako u sinoćnoj utakmici ubilježio 23 poena, uz 11 skokova i 6 asistencija. 

Čak ni novi dabl-dabl učinak Kevina Durenta (Durant) od 20 poena i 11 skokova, ni 30 ubačenih poena Stefa Karija (Steph Curry) nisu mogli približiti Golden Stejt pobjedi.

Seriju loših rezultata nastavila je Oklahoma, koja je na svom terenu poražena od Sakramenta sa 131:120. Mladu ekipu Kingsa predvodio je Diaron Foks (Dearoon Fox), koji je ubacio 22 poena i dodao 10 asistencija.

Povratak Vestbruka (Westbrook) i njegov dabl-dabl od 32 poena i 12 skokova nisu uspjeli donijeti Oklahomi povoljan rezultat, pa se tako ekipa iz Teksasa nalazi u velikoj krizi.

Iznenađenje večeri napravili su košarkaši Klipersa porazivši Hjuston sa 115:112. Džejms Harden (James Harden) nosio je svoju ekipu kroz cijelu sa 31 postignutim poenom i 14 asistencija.

Tobijas Heris (Tobias Harris) i Danilo Galinari (Gallinari) predvodili su tim iz Los Anđelesa do prve sezonske pobjede sa 23, odnosno 20 poena, s tim da je Galo zamalo ubilježio i dabl-dabl učinak.

Kavalirsi još osjećaju odlazak kralja na svom plećima, a taj odlazak je sve gori, jer još nisu upisali pobjedu, a ovaj put ih je porazila Atalanta, koju je predvodio Trej Jang (Trae Young) s 35 ubačenih poena i 11 asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.