KOŠARKA

Teletović: KSBiH ima mnogo problema, ali uključio sam se u rad Saveza kako bih pomogao

Vrijeme za radikalne promjene

Arhiv

E.J.

22.10.2018

Mirza Teletović i zvanično je preuzeo dužnost predsjednika Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. 

Naglasio je da tek treba utvrditi stanje u KSBiH, ali je dodao da se i Košarkaški savez BiH, kao i većina drugih sportskih organizacija u našoj državi, suočava s velikim problemima. 

-  U fazi sam primopredaje i pravimo analize. Zatekao sam Savez u problemima, kao što većina ima probleme u BiH - rekao je Teletović, dodavši da su među proritetima izbor novog generalnog sekretara, imenovanje novog selektora muške seniorske reprezentacije, kao i kontakti s igračima koji bi trebali nositi dres reprezentacije u finišu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Također je dodao i da je vrijeme za radikalne promjene u KS, ali o čemu nije konkretnije govorio. 

Kada je u pitanju neigranje Igokee u Prvenstvu BiH, koje je počelo jučer, Teletović je rekao da je to odluka UO KSBiH, koji će u narednom periodu, prema njegovim riječima, raspravljati o sankcijama za klub iz Aleksandrovca.

- Evo na početku smo imali pitanje Igokee koja ove sezone neće igrati u Ligi 12, ali imat će priliku uključiti se sljedeće sezone. Igokea će biti sankcionisana prema odgovarajućim propisima KS BiH. Morate shvatiti da sam došao na takvo stanje i da bi se liga nastavila morali smo donijeti određene odluke. Odluka o sankcijama je još uvijek na stolu i razmatra se. Mislim da je najbitniji fokus na nešto pozitivno jer bi veća šteta bila da se liga ne igra. Ovim smo ujedno dokazali da se liga može igrati i bez Igokee - doda je Teletović.

Novinarima se obratio i direktor muških selekcija Siniša Kovačević, koji je najavio želju iskusnog Nemanje Gordića da ponovo obuče dres reprezentacije BiH te je dodao da je i jedan od prioriteta formiranje pionirske (U-14) selekcije BiH, kako bi se stvorila što veća baza potencijalnih reprezentativaca.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.