KSBIH

Jasmin Repeša ne ostaje, stiže Denis Bajramović

Bh. reprezentaciju krajem novembra očekuje nastavak kvalifikacija za SP

Bajramović: Bio pomoćnik Repeši i Petroviću

Avaz Sport

30.10.2018

Jasmin Repeša neće ostati na dužnosti selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iskusni stručnjak, koji je prošlog mjeseca vodio “Zmajeve” u dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine (porazi od Finske i Češke), spreman je pomoći Košarkaškom savezu BiH, ali u ovom momentu ne na dužnosti glavnog čovjeka seniorske selekcije.

Spreman pomoći 

- Repeša neće biti selektor, jer se u ovom momentu nisu poklopile neke stvari. No, Repeša je spreman pomoći Savezu u nekoj drugoj ulozi, barem u funkciji savjetnika - rekao nam je Siniša Kovačević, direktor reprezentacije BiH.

Saznali smo da će mjesto selektora, najvjerovatnije, preuzeti Denis Bajramović, što Kovačević nije želio potvrditi. Kako kaže, o tome će se zvanično izjasniti Upravni odbor KSBiH.

No, Kovačević jeste rekao da je Bajramovićevo ime u najozbiljnijim kombinacijama. Dodao je da je bilo još kandidata, među kojima je i Vedran Bosnić, doskorašnji selektor Švedske, s kojim je, također, obavljen razgovor.

Prema Kovačevićevim riječima, novi selektor bit će angažiran na duže staze, a prva akcija očekuje ga krajem novembra u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Mlađi igrači

- Bilo bi neozbiljno imenovati nekoga samo do kraja ovog ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Cilj je u narednim mečevima pružiti šansu nekim mlađim igračima uoči idućih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - rekao je Kovačević.

Inače, Bajramović (57) od marta ove godine vodi sarajevski Bosna-Royal. Ranije je imao angažmane u rodnom Dubrovniku, potom Cavtatu, ljubljanskoj Olimpiji, Šibeniku, Zagrebu, kao i na Kosovu.

Bio je jedan od Repešinih pomoćnika u našoj reprezentaciji u kvalifikacijskim mečevima u septembru.

Prije pet godina, bio je pomoćnik i tadašnjem selektoru “Zmajeva” Aleksandru Petroviću.

Američko pojačanje

Kovačević kaže da je KSBiH na dobrom putu da riješi pitanje novog naturaliziranog igrača.

- Ukoliko sve bude uspješno riješeno, odmah bismo jednog američkog košarkaša priključili reprezentaciji kao naturaliziranog igrača - rekao je Kovačević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.