UOČI PRVENSTVA

Jurčenko: Želimo odbraniti duplu krunu, liga će biti jača

Igraju na dva fronta

Fena

Fena

2.11.2018

Košarkašice RMU Banovići večeras u okviru WABA lige igraju u gostima protiv neporažene Cinkarne Celje (18 sati). Pobjeda u prošlom kolu protiv Trešnjevke podigla je optimizam ekipe trenera Gorana Jurčenko.

- Svjesni smo da je ekipa Cinkarne Celje favorit, ali ćemo se potruditi da im što više otežamo posao, a našu ekipu jakom utakmicom pripremimo za start u domaćem prvenstvu – izjavio je Jurčenko za Fenu. 

RMU Banovići jedina je ekipa u domaćem prvenstvu koja će igrati na dva fronta. Jurčenko smatra da će to biti prednost njegove ekipe i da će u prvenstvu biti prvi favorit za osvajanje naslova prvakinja.

- Želimo odbraniti duplu krunu, mada smo svjesni da je naslov teže braniti. Moj optimizam se bazira na činjenici da ćemo u WABA ligi imati dosta jakih suparnika i da će nam u domaćem prvenstvu to biti prednost. Igranje na dva front može biti naporno, ali ćemo u bh. prvenstvu, gdje su slabiji protivnici, šansu da igraju i napreduju dati mlađim igračicama. Na taj način pokušat ćemo zadržati svježinu – smatra trener RMU Banovići. 

Prvenstvo BiH konačno počinje danas, a Banovićanke zbog nastupa u WABA ligi prvu utakmicu igraju u ponedjeljak protiv tuzlanskog Jedinstva, koje je status prvoligaša zadržalo zahvaljujući malom broju ženskih klubova i nepostojanju nižeg stupnja takmičenja.

- Smatram da će ovogodišnje bh. prvenstvo biti jače nego prošlogodišnje. Pojedine ekipe su se pojačale iskusnim igračicama. Ekipa Livna je odustala od takmičenja i to je šteta za taj klub i domaću košarku – mišljenje je Jurčenka. 

U utrci za naslov prvakinja BiH bit će ekipe, smatra, koje su i prošle sezone pokazale najviše.

- Najveći konkurent bit će nam ekipa banjalučkih Orlova. Uz njih, za naslov prvakinja borit će se sarajevski plej-of, dok će ostale ekipe tražiti svoju šansu da eventualno iznenade nekog od favorita. Najvažnije je da prvenstvo konačno kreće – zaključio je Jurčenko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.