WABA LIGA

Celje: Težak poraz košarkašica Banovića

U poraženoj ekipi najbolja je bila Zubac sa 22 postignuta poena

KK Banovići

Avaz Sport

2.11.2018

Košarkašice Banovića, poražene su od slovenačkog ŽKK Cinkarna Celje na gostujućem terenu, u okviru 5. kola WABA lige. Na kraju utakmice na semaforu je rezultat glasio 92:74.

Ekipa iz Celja je jedan od favorita za osvajanje titule ove sezone, tako da ne čudi furiozno otvaranje utakmice kada su napravile značajnu prednost 38:19, da bi gošće na pauzu nakon poluvremena otišle pri rezultatu 63:35.

U trećoj četvrtini u redovima tima iz Banovića, proradila je Jelena Jozić koja je do kraja upisala 11 poena i 5 asistencija. Posljednji period utakmice bio je izrazito poguban za naše košarkašice jer su Slovenke napravile rezultat u tih 10 minuta od 19:12. Trener Banovića Goran Jurčenko je u posljednjim minutama dao priliku mlađim košarkašicama od kojih su poentirale Bučuk i Ikanović A.

Među Banovićankama najbolja je bila Zubac sa 22 postignuta poena i 6 pokupljenih lopti pod koševima. U domaćem timu izdominirala je Zala Friskovec koja je upisala učinak od 24 poena, dok je najviše lopti pod koševima, našim djevojkama uzela Andrea Marić, čak 12. Bh.reprezentativka Anđela Delić upisala je čak deset asistencija.  

 


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.