NBA

Portland bolji od Los Anđeles klipersa, Nurkić ponovo na nivou

U četvrtom periodu ekipa iz Oregona prelomila meč

Arhiv

Avaz Sport

9.11.2018

 Portland Trejl blejzersi su ostvarili novu pobjedu u NBA ligi, uz još jednu sjajnu partiju reprezentativca BiH Jusufa Nurkića.    

Blejzersi su pobijedili Los Anđeles kliperse, 116:105.  Domaći su u "Moda centru" uglavnom kontrorirali rezultat u prvom poluvremenu dozvolivši gostima iz Los Anđelesa da se približe do velikog odmora, gdje je čak pred kraj druge četvrtine bilo i neriješeno.    

I u nastavku meča, odnosno u trećem periodu se desilo da je Portland ispustio plus deset pa su gosti kako tako bili u igri, dok to nije bio slučaj za četvrtu četvrtinu gdje je ekipa našeg asa odigrala mnogo bolje. Kada su u posljednjem periodu meča napravili dvocifrenu razliku, praktično su osigurali pobjedu.   

Damjan Lilar (Damian Lillard) i Si Džej Mek Calum (CJ McCollum) su bili najefikasniji u ekipi Portlanda s 25, odnosno 23 poena, a Trejl blejzersi su solidno šutirali trojke tokom cijelog meča i svakako dominirali u skoku.   

Jusuf Nurkić je, također bio jedan od ključnih igrača Portlanda gdje je  za 23 minute na parketu upisao je 16 poena, 9 skokova, 3 blokade i jednu asistenciju. 


Danilo Galinari (Danilo Gallinari) i Lu Vilijams (Lou Williams) su ubacili po 20 poena za Kliperse. S druge strane, srbijanski centar  Boban Marjanović, koji je susret počeo u prvoj petorci, nije bio pretjerano efikasan upisavši svega četiri poena uz šut iz igre 2-5, a imao je i četiri skoka. Miloš Teodosić je igrao samo četiri minute, i za zo vrijeme je promašio jednu trojku i imao jedan skok. 

Loš Anđeles klipersi su sada na skoru  6-5, a Trejl blejzersi koji na početku sezone igraju fenomenalno na  9-3.  

Navest ćemo još samo da su aktuelni prvaci Golden Stejt voriorsi doživjeli pravu katastrofu na svom parketu, a na krilima Erika Bledouzija (Eric Bledsoea) 26 poena i Janisa Antetokumpa (Giannis Antetokounmpo) 24 poena Milvoki baksi su pobijedili  134:111.

Rezultati NBA lige: 

Portland  – Los Anđeles klipers 116:105

Oklahoma  – Hjuston 98:80

Finiks – Boston 109:116 (nakon produžetka)

Golden Stejt– Milovoki 111:134

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.