KOŠARKA

Nurkić ide u goste "Kralju", Dončićev Dalas dočekuje odličnu Jutu

Naš centar u prosjeku bilježi 14,9 poena i 10 skokova

Nurkić i Dončić: Odlična sezona iza njih. AFP

Piše: O.K.

14.11.2018

Večeras se nastavlja novo kolo NBA lige koje otvara utakmica između Filadelfije i Orlando medžika. U Filadelfiji se nadaju debiju novog igrača Džimija Batlera (Jimmy Butler), koji je trejdovan iz Minesote za Darija Šarića.

Odličan meč može se očekivati i u Torontu, gdje će snage odmjeriti Toronto i Detroit. Obje ekipe igraju dobro ove sezone, posebno Reptorsi, koji su predvođeni Kavajem Lenardom (Kawhi Leonard).

Portland našeg Jusufa Nurkića večeras gostuje u Stejpls centru, gdje će ih dočekati Lejkersi. U posljednjem susretu ove dvije ekipe Nurkić je upisao 14 poena, čemu je dodao i 13 skokova. Naš centar ove sezone u prosjeku bilježi 14,9 poena i 10 skokova.

Prema kladionici MOZZART, Lejkersi su favoriti u ovoj utakmici te je na njihovu pobjedu ponuđena kvota od 1.75, dok je na pobjedu Portlanda ponuđena kvota od 2.30.

Dončićev Dalas večeras dočekuje Jutu, koja ove sezone ima omjer od 7 pobjeda i 6 poraza, dok Dalas ima omjer od 5 pobjeda i 8 poraza. Dončić je odlično počeo svoju debitantsku sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi, te u prosjeku bilježi 19,6 poena i 4,4 asistencije.

Prema kladionici MOZZART, Juta je favorit u ovoj utakmici te je na njenu pobjedu ponuđena kvota od 1.60, dok je na pobjedu Dalasa ponuđena kvota od 2.60.

A, kako stoji ponuda za ostale mečeve, pogledajte na kladionici MOZZART.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.