KOŠARKA

Novi dabl-dabl Nurkića nedovoljan protiv Kralja, koji je ušao u historiju NBA lige

Lebron Džejms pružio fenomenalnu partiju

Lebron Džejms odigrao fenomenalno. AFP

Avaz Sport

15.11.2018

Portland našeg Jusufa Nurkića večeras je u Stejpls centru poražen od Los Anđeles lejkersa 126:117. Lejkerse je do trijumfa predvodio fenomenalni Lebron Džejms (LeBron James), koji je ubacio 44 poena uz 10 skokova i devet asistencija.

Kralj je u posljednjoj četvrtini meča ostvario epohalni podvig. On je prodorom i poentiranjem preko Džejka Lejmana (Jake Layman) i Mekoluma (McCollum) izborio slobodno bacanje. Pogodio je i tako došao do svog 31.420. koša u karijeri. On je tako pretekao Vilta Čembrlena (Wilt Chamberlain) i postao peti najbolji strijelac u historiji NBA.


- Zahvalan sam Stvoritelju na ovoj bogomdanoj sposobnosti koju sam maksimalno iskoristio. Za ovo su zaslužni i svi moji treneri, stručno osoblje i saigrači od početka karijere do danas. Čovječe, sve se svodi na naporan rad - komentirao je Lebron, dok je praćen ovacijama publike s terena išao prema svlačionici Stejpls centra, noseći u ruci loptu kojom se još jednom upisao u historiju.

Najbolji u poraženoj ekipi bio je Damjan Lilar (Damian Lillard), koji je imao 31 poen, 11 asistencija i osam skokova, Mekolum je ubacio 23 poena, dok je Nurkić ostvario novi dabl-dabl učinak ubacivši 21 poen uz 14 skokova i jednu asistenciju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.