KOŠARKA

Skroman učinak Nurkića u porazu Portlanda, Musa ponovo bez minutaže

Ovo je osmi poraz ekipe iz Oregona u ovoj sezoni, a bh. centar je za 15 minuta igre ubacio skromna 4 poena u 8 skokova

Nurkić: Na terenu proveo svega 15 minuta. Arhiv

Piše: Avaz Sport

26.11.2018

Portland našeg Jusufa Nurkića poražen je sinoć na domaćem terenu od strane Klipersa rezultatom 104:100.

Ovo je osmi poraz ekipe iz Oregona u ovoj sezoni, a bh. centar je za 15 minuta igre ubacio skromna 4 poena u 8 skokova, a teren je morao napustiti zbog povrede desnog ramena. Najbolji u ekipi Klipersa bio je Tobijas Heris (Tobias Harris) sa 34 poena i 11 skokova, dok je u Portlandu najbolji bio Dejmijen Lilard (Damian) sa 30 poena i 6 skokova.

U prvoj utakmici večeri Orlando je porazio Lejkerse u Stejpls centru rezultatom 108:104. Ekipa s Floride odlično je držala priključak za Lejkersima te na kraju uspjela doći do pobjede.

Crnogorski centar Nikola Vučević upisao je dabl-dabl učinak sa 31 ubačenim poenom i 15 skokova, dok je u domaćoj ekipi ponovo dominirao Lebron Džejms (James), koji je ubacio 24 poena.

Džanan Musa ponovo je s klupe odgledao poraz svog Bruklina koji su meč izgubili u posljednjim sekundama poenima Džimija Batlera (Jimmy Butler) uz zvuk sirene.

Batler je predvodio svoju ekipu tokom cijele utakmice i ubilježio 34 poena i 12 skokova, dok je na strani ekipe iz Njujorka najbolji bio Dianđelo Rasel (D'Angello Russell) sa 38 poena i 8 skokova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.