ZENICA

Bosnić: Ovo je novi početak, opredijelili smo se da damo šansu mlađim igračima

Izostanak Nurkića, Muse, Kikanovića, Stipanovića i Gordića predstavlja veliki hendikep

Zenica: S današnje pres-konferencije. D. Jurišić

D. Jurišić

26.11.2018

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, pod vodstvom novog selektora Vedrana Bosnića, okupila se u Zenici, gdje će se pripremati za naredne dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Kini. 

Izostanak Jusufa Nurkića, Džanana Muse, Elmedina Kikanovića, Andrije Stipanovića i Nemanje Gordića predstavlja veliki hendikep za naš stručni štab, ali je istaknuto da se već počinje praviti ekipa koja bi trebala izboriti nastup na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Na danas održanoj konferenciji za medije govorili su Mirza Teletović, predsjednik KSBiH, Vedran Bosnić, selektor naše reprezentacije, i reprezentativac Miralem Halilović.

- Želim zahvaliti Gradu Zenici na ovom druženju s našom reprezentacijom, nadam se da ćemo nastaviti našu saradnju. Svi zajedno nekako rastemo i želimo dostići neke nove uspjehe – rekao je Teletović i dodao da naš savez ima odličnu saradnju s regionalnim košarkaškim savezom Zenice.

Prepoznali su promjene u našem savezu i uradili su sve potrebno da bi reprezentacija došla u Zenicu, dodao je Teletović.

- Ovo je novi početak, naš zajednički, Saveza, ekipe i svih ostalih. Hvala na podršci koja nam je vrlo bitna. Počinjemo novi ciklus  usred kvalifikacija, ali smo se opredijelili da damo šansu mlađim igračima u naredne četiri utakmice da bismo što bolje dočekali kvalifikacije za Euro 2019. godine – rekao je Bosnić. 

On je dodao da nisu stigli svi igrači u Zenicu.

- U Zenici je 16 igrača, nije stigao Penava zbog problema s dozvolom kluba, Alibegović je povrijeđen, Lončar ima problem s leđima i odustao je od dolaska. Sikiraš nije mogao doći zbog obaveza u svom klubu u Španiji. Gegić, uz dogovor s njegovim trenerom iz Partizana, dolazi na utakmice u februaru. Ostali su tu, danas smo imali 11 igrača na treningu, dva povrijeđena. Večeras dolaze Delalić i Sulejmanović – istakao je Bosnić.

''Došlo je do smjene generacija, imamo dosta mladih igrača, novih imena. Potrebno je strpljenje, moramo se nadograđivati na svakoj narednoj utakmici za budućnost. Imamo dosta talenta i vjerujem da ćemo sa selektorom napraviti dobru ekipu koja će u budućnosti odgovoriti na sve izazove – rekao je Halilović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.