REPREZENTACIJA

Sulejmanović: Energijom i voljom možemo parirati Bugarima i Fincima

Izabranici Vedrana Bosnića obavili posljednji jutarnji trening u Zenici

Košarkaški ''Zmajevi'': Spremni za Bugarsku. Fena

FENA

27.11.2018

Košarkaši BiH obavili su posljednji jutarnji trening u Zenici uoči sutrašnjeg polaska za Bugarsku, gdje ih u petak u Botevu očekuje kvalifikacijski meč za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Sinoć su stigli Emir Sulejmanović i Haris Delalić, tako da selektor Vedran Bosnić na raspolaganju ima ukupno 15 igrača, ali svi ne mogu i trenirati.

- Na treningu nas ima 13, jer imamo dvojicu "polupovrijeđenih" igrača. Povrijeđeni su došli Kenan Kamenjaš i Obrad Tomić. To su male povrede i vidjet ćemo koliko ih možemo pripremiti, koliko oni mogu i da li će trenirati večeras - kaže Bosnić, koji dodaje da još ne zna ko će sutra biti u autobusu za Bugarsku, koji iz Zenice kreće oko osam sati ujutro.

- Oni koji ne budu na spisku 12 igrača, ostat će u Zenici i, nakon povratka iz Bugarske, nastavljaju pripreme za ponedjeljak i utakmicu protiv Finaca - kaže Bosnić, koji napominje da bi u Botevu trebali biti sutra navečer, a u četvrtak će imati dva treninga u dvorani u kojoj će igrati meč protiv domaće selekcije.

Pun optimizma stigao je Sulejmanović, koji se oporavio od povrede i sada je spreman. U porazu svog španskog Breogana kod Manrese u nedjelju navečer igrao je 13 minuta, ali se nije upisao u strijelce, ali je imao pet skokova.

- Sada je sve dobro. Čuvam se koliko mogu, pravim preventivu - kaže Sulejmanović, koji je svjestan da će oni, mlađi igrači u preostalim utakmicama dobiti više minuta.

- Puno mladih igrača ima i ovo je dobra prilika za sve. Međutim, vrlo malo vremena imamo da se uklopimo i da primimo informacije od novog selektora, ali šta je tu je. Mislim da s našom energijom i voljom možemo pokazati puno. Ako svi budemo igrali kako treba, bit će dobro - kaže Sulejmanović, koji smatra kako upravo takvim pristupom i dobrom odbranom mogu parirati i Bugarima i Fincima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.