REPREZENTACIJA

Bosnić želi pobjede u naredne dvije utakmice

U petak bh. tim igra kvalifikacijski meč za SP 2019. godine

Bosnić: Lijep osjećaj debitirati na klupi BiH. D. Jurišić

D. Jurišić

28.11.2018

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je jutros otputovala za Botevgrad, gdje će u petak odigrati kvalifikacionu utakmicu s reprezentacijom Bugarske. 

Nakon trodnevnih mini priprema u zeničkoj Areni "Husejin Smajlović" selektor naših "Zmajeva" Vedran Bosnić rekao je da je zadovoljan prikazanom borbenošću naših reprezentativaca.

- U Zenici ostaju Obrad Tomić, Kenan Kamenjaš i Ivan Miličević, dvojica od njih su povrijeđena. Ovdje će imati svoj trenažni proces u koji je uključena rehabilitacija i priključit će se nama u subotu kad se vratimo. Dobro smo trenirali u Areni, prikazane su velika borbenost i energija. Nažalost, imali smo malo vremena u ovom FIBA prostoru, sada to treba da prenesemo na teren i odigramo dobru utakmicu – rekao je Bosnić i dodao da je lijep osjećaj debitirati na klupi Bosne i Hercegovine.

''Doista je lijepo, to se ne može porediti s nekim drugim stvarima. Upoznajemo se i polako stvaramo sistem ne samo na terenu nego i izvan njega'', rekao je Bosnić i na kraju dodao da se u Bugarsku putuje po pobjedu.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.