SUDBINA

Draženov bivši saigrač: Pogledao sam mu u dlan i rekao da će imati saobraćajnu nesreću

Za svaku utakmicu znao kako će završiti

Dražen Petrović: Košarkaški Mocart. Arhiv

24sata.hr

6.12.2018

Mirko Milićević igrao je u Ciboni s Draženom Petrovićem, a sada tvrdi da je predvidio nesreću u kojoj je na njemačkoj autocesti poginuo najbolji hrvatski košarkaš svih vremena 7. juna 1993. godine.

- Ovo nisam nikad nikome ispričao. Dražen je bio moj dragi prijatelj. Rekao sam mu 1990. godine šta će se dogoditi. Pogledao me kako me pogledao... Bio sam u Marbeli 1993. godine, kada sam čuo vijest na televiziji da je stradao. Nažalost, tri godine prije toga ja sam mu rekao šta će se dogoditi - rekao je Milićević.

Tražio me da mu pogledam u dlan

- U salonu smo bili Aco Petrović, Dražen i ja. Kasnije je došla i njegova tadašnja zaručnica Renata. Prilazi Dražen i kaže mi: "Hajde, genije, da pogledaš, zaručili smo se, trebamo se vjenčati"... Htio je da mu gledam u dlan, pogledam njen, a onda i dlan Dražena i ne kažem ništa. Pita me šta sam vidio, a ja mu kažem: "Slušaj, ako ti oženiš Renatu, ja ću oženiti Adolfa Hitlera, a ja sam bliži Hitleru, nego ti njoj". Rekao sam mu da se fokusira na košarku... Nakon mjesec i po me je opet pitao, a onda sam mu rekao: "Brate moj, stoji ti saobraćajka, neka ti je Bog na pomoći..." Sreo sam ga mjesec prije nesreće. Malo ljudi zna da je Dražen već bio u avionu kada je tadašnja djevojka došla po njega. Imali su dva slobodna dana, rekao je Aci da ide s njom i premjestio se iz aviona u automobil. To je bila sudbina... - ispričao je Milićević. 

Za svaku utakmicu znao sam kako će završiti

Milićević tvrdi da je sposobnost proricanja budućnosti naslijedio od bake, koja je bila vidovita. Kaže da je prije svake utakmice znao kako će završiti.

- Pred svaku utakmicu sam znao šta će se dogoditi. Ne mogu ni opisati koliko je teško igrati utakmicu kada znaš da ćeš izgubiti, a koliko je lako kada znaš da ćeš pobijediti. Za sve sam imao znakove - otkriva bivši igrač Cibone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.