KOŠARKA

Derbi Zapada u "Orakl areni", Hjuston s Jutom za prestiž u diviziji

San Antonio će večeras dočekati Filadelfiju, koja se, nakon odlične prošle sezone, malo muči s formom

Durent: Predvodi svoju ekipu. Arhiv

Avaz Sport

17.12.2018

Večeras se na parketima najjače košarkaške lige igra šest utakmica, a novo kolo otvara susret u Mičigenu, gdje Ditroit dočekuje odlični Milvoki, koji je trenutni lider konferencije. Obje ekipe igrale su u dosadašnjem dijelu dobru košarku i očekuje se da i večerašnja utakmica donese dobru igru.

U kultnom "Medison skver gardenu" će se odigrati utakmica dvije ekipe koje se trenutno bore s lošom formom. Ekipa Igora Kokoškova jedva je uvezala dvije pobjede, a Niksi bez Porzingisa i Kantera pokušavaju da uvežu treću pobjedu kod kuće. Ipak, ekipa iz Njujorka favorit je za pobjedu pa je tako na njihovu pobjedu ponuđena kvota od 1.80, dok je na pobjedu Feniksa ponuđena kvota od 2.25.

Prvi derbi večeri igra se u Teksasu, gdje Hjuston dočekuje Jutu. Rokitsi su nakon velike krize uspjeli vezati pobjede, a Džezeri su još u dobroj formi predvođeni Donovanom Mičelom (Mitchel).

San Antonio će večeras dočekati Filadelfiju, koja se, nakon odlične prošle sezone, malo muči s formom, a Sparsi su iznenadili sve skeptike koji su mislili da će odlaskom Kavaja Lenarda (Kawhi Leonard) kvalitet ekipe biti u padu.

Posljednji derbi večeri igra se u "Orakl areni", gdje će aktuelni prvaci dočekakti Memfis, koji je odličan na startu sezone i već sada drži poziciju koja mu osigurava plej-of.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu,uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.