EUROLIGA

Poslastica u Istanbulu: Fenerbahče dočekuje CSKA

Barcelona dočekuje Olimpijakos

Euroliga: Fenerbahče favorit protiv CSKA. AFP

Avaz Sport

18.12.2018

Trinaesto kolo košarkaške Eurolige donosi nam nekoliko strašnih utakmica. Tačnije, klasika košarke na Starom kontinentu. Poslastica za ljubitelje ovog sporta igra se u Istanbulu, gdje Fenerbahče dočekuje CSKA. 

Svijetla pozornice bit će uperena upravo u reprizu finala iz 2016. i polufinala iz 2017. godine. Fener je lider na tabeli i jedini je tim s jednim porazom, dok moskovska ekipa ima tek jednu pobjedu manje.

Prema kladionici MOZZART, turski tim favorit je u večerašnjem meču, koji počinje od 18.45 sati. Kvota na trijumf Fenera iznosi 1,80, dok se na pobjedu CSKA nudi kvota od 2,15.

Svi okršaji dva velikana u posljednje tri godine završeni su ili poslije produžetka, ili poslije drame, gdje je konačna razlika bila jednocifrena, pa čak i manja od pet poena. 

Fener ove sezone igra veoma dobro napadački i nalazi se odmah iza CSKA i Reala na listi najefikasnijih timova, dok odbrana dopušta oko 76 poena, što je nešto iznad nekih ranijih prosjeka. Zbog svega ovoga očekujemo da i ova utakmica ponudi dosta uzbuđenja i uživanja, a također bi moglo da padne više poena od ponuđene granice.

U još jednom derbiju Barcelona dočekuje OIimpijakos i imat će pred sobom težak posao da nadigra grčki klub. Barca igra odličnu košarku kod kuće, te je favorit večeras.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.