KOŠARKA

Sparsi dočekuju Borac iz Čačka u 12. kolu ABA 2 lige

Utakmica počinje u 18 sati

Marko Trbić: U lošoj smo seriji. Fena

Fena

19.12.2018

Košarkaši Sparsa sutra u Sarajevu dočekuju ekipu Borca iz Čačka, u susretu 12. kola ABA 2 lige.

Sarajevski klub meč protiv Borca dočekuje nakon poraza u gostima od Heliosa i domaćeg poraza protiv MZT-a iz Skoplja. Izabranici Marka Trbića nazadovali su s drugog na četvrto mjesto ligaške tabele i sigurno je da protiv Borca žele prekinuti negativan niz. 

Trbić ističe da njegovu ekipu očekuje težak meč, ali nada se pobjedi.

- Igramo utakmicu protiv tima koji u posljednje vrijeme diže formu, dok mi imamo seriju lošijih igara i rezultata. Ukoliko želimo da se vratimo u vrh tabele, u četvrtak moramo biti maksimalno angažirani. Utakmica će biti teška jer smo u lošem ritmu, ali se nadam da ćemo pokazati svoje pravo lice, pokušati prevazići sve probleme i učiniti sve da pobijedimo - izjavio je Trbić.  

Igrač Sparsa Adi Zahiragić naglašava da je ekipa spremna za Borac, te da su njegovi saigrači svjesni da će igrati protiv jakog rivala.

- Spremni dočekujemo susret protiv Borca. Znamo da nas očekuje teška utakmica, znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i, ukoliko to uspijemo zaustaviti, vjerujem da ćemo prekinuti niz poraza u ABA 2 Ligi. Poraz protiv MZT-a nas nije toliko poremetio, izvukli smo pouke iz te utakmice i idemo dalje - objasnio je Zahiragić.  

Utakmica Spars - Borac će biti odigrana u četvrtak, 20. decembra, u dvorani "Grbavica" s početkom u 18 sati.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.